Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Κιπιέγκον και Κένυα... κατάπιαν τις αθλήτριες από την Αιθιοπία (vid)

Κώστας Ευθυμιάδης
H Φέιθ Κιπιέγκον πανηγυρίζει το νταμπλ

bet365

Η Φέιθ Κιπιέγκον έκανε το νταμπλ αφού μετά τα 1.500μ., κέρδισε και τα 5.000μ. με χρόνο 14.53.88, με την Κένυα να έχει τρεις αθλήτριες στην πρώτη 4αδα και την Αιθιοπία να μένει για πρώτη φορά χωρίς μετάλλιο στο αγώνισμα!

Η Φέιθ Κιπιέγκον έκανε το θαύμα της. Πέτυχε το νταμπλ τερματίζοντας τα 5.000μ με χρόνο 14.53.88, σε μία κούρσα όπου οι Κενυάτισσες έκαναν.. πάρτι και η αθλήτριες από την Αιθιοπία είδαν την πλάτη τους και δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε ένα μετάλλιο.

Η νικήτρια στα 10.000μ., Γκούνταφ Τσεγκάι, αποφάσισε να μπει μπροστά από την αρχή της κούρσας και να την πάει σε έναν γρήγορο ρυθμό. Μετά το 1ο χιλιόμετρο η Τσεγκάι έκανε… νόημα στην Ταγιέ να περάσει μπροστά, δείχνοντας πως οι αθλήτριες από την Αιθιοπία είχαν κατέβει με σχέδιο. Σχέδιο που δεν απέδωσε...

Αυτό το… σταμάτησαν οι Κενυάτισσες που αποφάσισαν μετά το 2ο χλμ να μπουν μπροστά και να πάνε σε δικό τους τέμπο, πιο αργό, την κούρσα, με την Αμερικανίδα Μόνσον να έχει μπει σφήνα ανάμεσά τους.

Τελικά η Τσεγκάι μπήκε ξανά μπροστά και στο τελευταίο 800αρι οδήγησε την κούρσα, περιμένοντας να δει ποια θα κάνει πρώτη την κίνηση να φύγει.

Στην τελευταία στροφή έγινε η επίθεση από την Χασάν που μαζί με την Κιπιέγκον και την Τσέμπετ έφυγαν για τα μετάλλια.

Η Κιπιέγκον άντεξε και κατάφερε να κάνει το νταμπλ με χρόνο 14.53.88, με την Χασάν και την Τσέμπετ να την ακολουθούν σε δεύτερη και τρίτη θέση και την Αιθιοπία να έχει… καταρρεύσει, σε μία μεγάλη έκπληξη.


 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα