Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο θρυλικός Γκαβέλας «χρυσός» και στο Παρίσι

Δημήτρης Ντζάνης
Οι Γκαβέλας, Νυφαντόπουλος

bet365

Ο Γκαβέλας συνεχίζει να γράφει ιστορία, μετά το Τόκιο, τώρα στο Παρίσι διατήρησε τον τίτλο του στα 100μ. Τ11 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, με οδηγό τον Γιάννη Νυφαντόπουλο σημείωσε 11.02 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Ο Νάσος Γκαβέλας είναι πλέον ένας αθλητής θρύλος για το παραολυμπιακό κίνημα και τον ελληνικό αθλητισμό, με οδηγό τον Γιάννη Νυφαντόπουλο, έτρεξε τα 100μ. στην κατηγορία Τ11 σε 11.02 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, επαναλαμβάνοντας το κατόρθωμα στους Αγώνες του Τόκιο το 2021.


Ο 24χρονος σπρίντερ γίνεται ο πρώτος αθλητής στίβου, που πετυχαίνει το back to back στους Παραολυμπιακούς Αγώνες για την Ελλάδα.

Στην ιστορία των Αγώνων δύο κολυμβητές που έχουν καταφέρει να υπερασπιστούν τους τίτλους τους, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στα 100μ ύπτιο S13 (Αθήνα - 2004, Πεκίνο-2008) και ο Χρήστος Ταμπαξής στα 50μ ύπτιο S1, στις ίδιες διοργανώσεις.

Στην πίστα του Ολυμπιακού Σταδίου των Παρισίων, ο Νάσος Γκαβέλας έστειλε το δικό του φως με την απόδοσή του, παρότι είχε την πιο αργή αντίδραση από τους τέσσερις φιναλίστ, μετά τα πρώτα μέτρα κάλπασε προς το χρυσό μετάλλιο και με την πιο γρήγορη φετινή του κούρσα στα 11.02, πέτυχε τον μεγάλο του στόχο.

Ο Γάλλος, Τίμοθ Αντόλφ, προσπάθησε στο τέλος να φθάσει τον Γκαβέλα, όμως πήρε το ασημένιο μετάλλιο σε 11.05. Ο άλλος μεγάλος αντίπαλός του, ο Κινέζος, Ντονγντόνγκ Ντι, πήρε το χάλκινο μετάλλιο σε 11.08, ενώ στην 4η θέση ήταν ο Ανανίας Σικόνγκο από τη Ναμίμπια με 11.17.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα