Γκαβέλας: «"Νάσο, μήπως τελείωσες, δεν μπορείς να τρέξεις;"»

Δημήτρης Ντζάνης
O Νάσος Γκαβέλας

bet365

Ο Νάσος Γκαβέλας ήταν συγκλονιστικός και στις δηλώσεις του μετά τον «χρυσό» του θρίαμβο στα 100μ. Τ11 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, από τις οποίες δεν ξέχασε τους Μίλτο Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλή.

Ο Νάσος Γκαβέλας στο Παρίσι διεύρυνε την κυριαρχία του στα 100μ. Τ11 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας το δεύτερο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα.

Aυτή τη φορά, με οδηγό τον Γιάννη Νυφαντόπουλο, ο 25χρονος παραολυμπιονίκη, έγραψε ιστορία στην «πόλη του Φωτός» και λίγο μετά στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ξέσπασε, δάκρυσε, θυμήθηκε τις δύσκολες στιγμές, ενώ έστειλε και μήνυμα στους Μίλτο Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλή.

Συγκεκριμένα ο Γκαβέλας είπε: «Τόσον καιρό, δεν θα μιλήσω για τον εαυτό μου, θα μιλήσω για όλους που με έχουν βοηθήσει κι ένας από αυτούς είναι αυτός εδώ ο βλάκας, που έχει δώσει την ψυχή του δύο μήνες τώρα, ήρθαμε εδώ να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό των 100μ. Ηρθαμε μόνο για να νικήσουμε.

Δόξα τω Θεώ πραγματικά, που ευλόγησε να έρθει αυτό το χρυσό μετάλλιο, δεν το πιστεύω, όταν τραυματίστηκε ο Δημήτρης (σ.σ. ο Χρυσάφης, ο προηγούμενος οδηγός) ήμουν σε μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, κανείς δεν ξέρει πώς ήμουν, ' Όταν όλοι μου έλεγαν "τι έγινε Γκαβέλα, μήπως τελείωσες, μήπως δεν μπορείς να τρέξεις;" όχι μάγκες, δεν είναι ότι δεν μπορώ να τρέξω, είναι ότι θέλω χαμόγελο κι ανθρώπους να το πιστεύουν παραπάνω από δύο φορές για να νικήσουμε.

Δεν είμαι μόνος μου, είναι κι ο Γιάννης, τρέξαμε μέχρι τέλους, μου είπε "άκουσέ με, εγώ θα τρέξω, εάν θέλεις πέσε κάτω να συρθείς, το mondo πονάει, θα βγάλει δέρμα". Κι έλεγα "όχι, ρε φίλε, δεν θα κάτσω να σκοτωθώ, ας σκοτωθώ στον τερματισμό και να τους κερδίσουμε με τρία εκατοστά", όπως κι έγινε.

Λίγο μετά ο Γκαβέλας διακόπτοντας τις δηλώσεις του Νυφαντόπουλου, συμπλήρωσε "μαζί θα πάμε να το κάψουμε, ραντεβού στις Βρυξέλλες στο Diamond League, τελευταία κουρσίτσα και μετά θα γυρίσουμε με τον Καραλή και τον Τεντόγλου, γιατί στο ΟΑΚΑ δεν θα είναι μόνοι τους».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα