Ελλάδα - Τζαμάικα 3-2: Ολική ανατροπή και πάει για άνοδο στο Davis Cup

Ελλάδα - Τζαμάικα 3-2: Ολική ανατροπή και πάει για άνοδο στο Davis Cup
Από το 0-2 της Παρασκευής η εθνική ομάδα τένις έφθασε στο 3-2 επί της Τζαμάικα για το Davis Cup, εν μέσω αποθέωσης στην Παλλήνη.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. η indoor εγκατάσταση των χωμάτινων γηπέδων στο Ace Tennis Club της Παλλήνης γέμισε και η μεγάλη ανατροπή ήρθε. Η εθνική ομάδα τένις ανδρών με τρεις σερί νίκες νίκησε την Τζαμάικα με 3-2 και εξασφάλισε το δικαίωμα το φθινόπωρο να διεκδικήσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, τη World Group 1 στο Davis Cup.

Tην ανατροπή και τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας «σφράγισε» ο Πέτρος Τσιτσιπάς, καθώς στο 5ο και καθοριστικό αγώνα της σειράς νίκησε τον Ρόουλαντ Φίλιπς με 4-6, 6-4, 6-4 με την ομάδα της Τζαμάικα να υποβιβάζεται στην 3η κατηγορία της διοργάνωσης.

Η πρώτη νίκη στο διπλό

Η αρχή έγινε με τον αγώνα στο διπλό. Οι Μάρκος Καλοβελώνης και Πέτρος Τσιτσιπάς μπήκαν αποφασισμένοι στο κορτ για να πάρουν τη νίκη και να κρατήσουν ζωντανή την εθνική ομάδα. Το κατάφεραν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στους Μπλέιζ Μπίνκελ και Ρόουλαντ Φίλιπς με 6-2, 6-3.

«Παίξαμε καλά από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν δεχθήκαμε μπρέικ και φθάσαμε στη νίκη» δήλωνε μετά ο Πέτρος Τσιτσιπάς.

«Με τον Πέτρο έχουμε παίξει αρκετά παιχνίδια ως συμπαίκτες στο διπλό, έχουμε χημεία και αυτό είναι σημαντικό τόνισε ο Καλοβελώνης.

«Όλοι μαζί, και με τη βοήθεια του κόσμου, να παλέψουμε πόντο, πόντο, πιστεύουμε στην ανατροπή» συμπλήρωσε ο Πέτρος Τσιτσιπάς.

ΚΑΛΟΒΕΛΩΝΗΣ

Ο Θάνος το 2-2

Ο Αριστοτέλης Θάνος αντικατέστησε τον Μιχάλη Περβολαράκη και πήρε τη σκυτάλη για την εθνική ομάδα στο παιχνίδι του με τον Μπλέιζ Μπίκνελ (Νο.113). Ο Έλληνας τενίστας έφθασε στο ζητούμενο, τη νίκη με 6-4, 6-4 ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, όμως ο Θάνος ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία. Ενα μπρέικ στο 3ο γκέιμ ήταν η βάση για να φθάσει στην κατάκτηση του α' σετ. Ο Μπίνκελ που είχε να διαχειριστεί και την κούραση από το διπλό, ανέβασε την απόδοσή του στο β' σετ. Όμως ο Θάνος κράτησε το σερβίς του και πετυχαίνοντας μπρέικ στο 7ο γκέιμ προηγήθηκε 4-3, για να φθάσει στην κατάκτηση του β' σετ με 6-4.


«Στο χώμα είναι σημαντικό να μη δεχθείς το μπρέικ, το πέτυχα και ήταν ένας βασικός λόγος που έφθασα στη νίκη. Όλοι πιστεύουμε ότι ο Πέτρος μπορεί να πάρει τη νίκη στον τελευταίο αγώνα» είπε ο Αριστοτέλης Θάνος.

ΘΑΝΟΣ

Η ανατροπή ήρθε με ανατροπή από Τσιτσιπά

Όλα κρίθηκαν στον 5ο αγώνα της σειράς ανάμεσα στον Πέτρο Τσιτσιπά με τον Ρόουλαντ Φίλιπς. Θ Φίλιπς πήρε το 1ο σετ με 6-4, μεγαλώνοντας την πίεση στην ελληνική πλευρά.
Όμως ο Πέτρος Τσιτσιπάς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αρχικά ισοφάρισε σε 1-1, κατακτώνας το 2ο σετ με 6-4. Στο τελευταίο φάνηκε να κυριαρχεί, έφθασε στο 5-2 και στο 40-0, αλλά δεν τελείωσε εκεί τον αγώνα. Ο Φίλιπς πέτυχε το μπρέικ, μείωσε σε 5-4, όμως ο Τσιτσιπάς πήρε το γκέιμ για το 6-4 και την τελική νίκη της εθνικής ομάδας.

Ελλάδα - Τζαμάικα 3-2

Μιχάλης Περβολαράκης - Ρόουλαντ Φίλιπς 2-6, 6-4, 3-6
Πέτρος Τσιτσιπάς - Μπλέιζ Μπίκνελ 3-6, 5-7
Καλοβελώνης/Π. Τσιτσιπάς - Μπίκνελ/Φίλιπς 6-2, 6-3
Αριστοτέλης Θάνος - Μπλέιζ Μπίκνελ 6-4, 6-4
Πέτρος Τσιτσιπάς - Ρόουλαντ Φίλιπς 4-6, 6-4, 6-4

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα