Μεντβέντεφ: «Ελπίζω οι κυρώσεις να είναι κάτι το προσωρινό»

Newsroom
Μεντβέντεφ: «Ελπίζω οι κυρώσεις να είναι κάτι το προσωρινό»
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ δεν έκρυψε την ενόχλησή του με την απόφαση της Παγκόσμιας ομοσπονδίας να απαγορεύει σε Ρώσους να φορούν διακριτικά της χώρας τους.

Ενοχλημένος είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ με την απόφαση να αγωνίζονται ως ουδέτεροι οι τενίστες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στα τουρνουά.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φέρει κυρώσεις στα σπορ, με τις περισσότερες ομοσπονδίες να αποβάλλουν τις εθνικές ομάδες των δύο χωρών, συλλόγους και τους αθλητές σε ατομικά σπορ.

Το τένις είναι από τα λίγα αθλήματα που δεν το έπραξε αυτό, αλλά αποφάσισε να μην εμφανίζεται πουθενά η σημαία της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Ο Μεντβέντεφ, Νο1 του κόσμου, μιλώντας σε ρώσικο πρακτορείο προσπάθησε να είναι διπλωμάτης, λέγοντας πως ελπίζει ότι αυτό το μέτρο θα είναι προσωρινό.

«Το καθήκον μας είναι να αναπτύξουμε το τένις στις χώρες από τις οποίες προέρχεται ο καθένας μας από όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να παίζεις τένις κάθε εβδομάδα σε κάθε τουρνουά. Προς το παρόν, ο μόνος τρόπος για να συνεχίσω να το κάνω είναι να παίζω χωρίς σημαία και θα ακολουθήσω αυτόν τον κανόνα» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ωστόσο, ελπίσω ότι το μέτρο αυτό θα είναι προσωρινό. Περιμένω τη στιγμή που θα μπορέσουμε να δούμε και πάλι τη ρωσική σημαία δίπλα στα ονόματά μας».

Ο Μεντβέντεφ πάντως έχει εκφράσει ανοιχτά την ενόχλησή του με την εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα