Αλκαράθ: Τίτλος και στη Βαρκελώνη και Νο.9 στον κόσμο

Αλκαράθ: Τίτλος και στη Βαρκελώνη και Νο.9 στον κόσμο
Ο Κάρλος Αλκαράθ με τον τίτλο στο Όπεν της Βαρκελώνης φθάνει σε ιστορική πρώτη είσοδο στο Top 10.

Ο Κάρλος Αλκαράθ συνεχίζει να εκπλήσσει μέσα στο 2022, ο 19χρονος νίκησε στην ισπανική κόντρα τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα με 6-3, 6-2 κατακτώντας τον τίτλο στο Όπεν της Βαρκελώνης.


Ο Αλκαράθ φθάνει στον 3ο τίτλο καριέρας μέσα στο 2022, μετά το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Μαϊάμι Όπεν και από τη Δευτέρα του Πάσχα (25/4) θα κερδίσει δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, ανεβαίνοντας στο Νο.9. Θα είναι ο νεαρότερος παίκτης που μπαίνει στο Top 10 μετά τον Ράφαελ Ναδάλ, όταν πριν από 17 χρόνια ο «ταύρος» από τη Μαγιόρκα κατακτούσε τον 1ο τίτλο του στη Βαρκελώνη.


Οι φιναλίστ είχαν να διαχειριστούν και την κούραση των ημιτελικών που συνεχίστηκαν το μεσημέρι από το 2-2 μετά τη χθεσινή διακοπή εξ αιτίας της βροχής.


Ιδιαίτερα ο Αλκαράθ που χρειάστηκε τρεις ώρες και 39 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Αυστραλού, Άλξε ντε Μινόρ με 2-1 σετ. Παρόλα αυτά ο Αλκαράθ κυριάρχησε του Πάμπλο Καρένο Μπούστα κατακτώντας ένα τουρνουά που έχει ξεχωριστή σημασία για τους Ισπανούς και πέρα από τον Ναδάλ το έχουν κατακτήσει αστέρια όπως οι Χουάν Κάρλος Φερέρο και Κάρλος Μόγια.

«Για εμένα σημαίνει πολλά, παρακολουθούσα αυτό το τουρνουά από όταν ήμουν παιδί» είπε ο Αλκαράθ. Πέρυσι βρισκόταν στο Νο.119 και έχανε στον α’ γύρο από τον Φράνσες Τιαφόε, σήμερα είναι πρωταθλητής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα