Τσιτσιπάς: Ο μόνος με παρουσία σε όλα τα Masters και τα grand slam από την έναρξη της πανδημίας

Κώστας Ευθυμιάδης
Τσιτσιπάς: Ο μόνος με παρουσία σε όλα τα Masters και τα grand slam από την έναρξη της πανδημίας
Ενα ενδιαφέρον στατιστικό που αφορά την συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά στα μεγάλα τουρνουά εν μέσω πανδημίας, έρχεται να δείξει το πόσο «φορτωμένο» είναι το πρόγραμμά του την τελευταία 3ετια.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο μόνος που από το 2020 δεν έχει λείψει από κανένα grand slam και κανένα Masters.

Εν μέσω πανδημίας, ο Ελληνας τενίστας είναι ο μόνος που έχει αγωνιστεί και στα 31 μεγάλα τουρνουά, με τον μόνο που τον πλησιάζει να είναι ο Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Ρώσος έχει 30 συμμετοχές και αν δεν υπήρχε η απαγόρευση εισόδου στην Βρετανία λόγω του πολέμου με την Ουκρανία, θα είχε αγωνιστεί στο φετινό Wimbledon και θα είχε κι αυτός 31/31.

Στον πίνακα που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Τσιτσιπάς είναι πρώτος σε συμμετοχές, αλλά ο Τζόκοβιτς σε τίτλους (8 σε 19 παρουσίες), ενώ είναι ένας από τους πέντε που έχουν πάνω από 3 τελικούς (5). Και σε αυτή τη κατηγορία ο Τζόκοβιτς έχει προβάδισμα με 11 τελικούς.

Πίνακας

Ο Στέφανος έχει παίξει 12 ημιτελικούς (τρίτος στην σχετική λίστα), 15 προημιτελικούς (4ος), ενώ είναι πρώτος με τουλάχιστον 21 (στα 31) τουρνουά με το λιγότερο δύο νίκες σε κάθε ένα από αυτά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα