Τσόριτς - Τσιτσιπάς 2-1: Αποκλεισμός στις λεπτομέρειες στο Όπεν της Βιέννης

Δημήτρης Ντζάνης
Τσόριτς - Τσιτσιπάς 2-1: Αποκλεισμός στις λεπτομέρειες στο Όπεν της Βιέννης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Μπόρνα Τσόριτς με 2-1 σετ και έμεινε εκτός της προημιτελικής φάση στο Όπεν της Βιέννης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να προχωρήσει στο Όπεν της Βιέννης, έπειτα από δύο ώρες και 43 λεπτά γνώρισε την ήττα από τον Μπόρνα Τσόριτς με 4-6, 6-4, 7-6(4) και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του τουρνουά.

Σε ένα παιχίδι που κρίθηκε στο tie break του 3ου σετ, ο Τσόριτς ήταν πιο ψύχραιμο στο κρίσιμο σημείο, φθάνοντας στην 3η συνολικά νίκη του σε τέσσερα παιχνίδια απέναντι στον Έλληνα παίκτη, τον οποίο τον Αύγουστο νίκησε και στον τελικό του Masters στο Σινσινάτι.

Πρωτοπορία Τσιτσιπά με την 5η ευκαιρία

Ο Τσιτσιπάς πήρε το εναρκτήριο game και αμέσως μετά σπατάλησε τρεις ευκαιρίες για break (1-1).
Με love game ο Τσιτσιπάς έκανε το 3-2, ο Τσόριτς απάντησε με το ίδιο νόμισμα (3-3), με τον Τσιτσιπά να προηγείται με 5-4. Στο 10ο game o 24χρονος Έλληνας προηγήθηκε 0-40, όμως ο Τσόριτς «έσβησε» τα τρία set points, όπως και το 4ο, στο πρώτο αβαντάζ Τσιτσιπά, όχι όμως και στο επόμενο, με το σετ να κλείνει στο 6-4.

Το καθοριστικό break και το 1-1

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το 2ο σετ, με τον Τσιτσιπά να ξεκινά με love game, να προηγείται 2-0, τον Τσόριτς να επιστρέφει (2-2) και η μάχη να συνεχίζεται.


Ο Τσόριτς έσβησε νέο πόντο για break στο 6ο game (3-3), με τον Τσιτσιπά να κρατά το προβάδισμα (4-3). Ο Κροάτης ισοφάρισε 4-4 και βρίσκοντας break προηγήθηκε 5-4 και με love game πήρε το σετ με 6-4.

Ήττα στο tie break

Η μάχη κορυφώθηκε στο 3ο σετ. Ξανά στο 1-0 ο Τσιτσιπάς, με διαδοχικά love games έγινε το 2-1 και τον Τσόριτς να ισοφαρίζει 2-2.
Στο 5ο game ο Τσιτσιπάς βρέθηκε στο 0-40, αλλά έμεινε ζωντανός (40-40), όμως με λάθος στο drop shot έδωσε την ευκαιρία στον Τσόριτς να κάνει το break (3-2).

Όμως έβγαλε αντίδραση, με την 3η ευκαιρία απάντησε με break (3-3) και κρατώντας το σερβίς του, προσπέρασε 4-3.

Από εκεί και έπειτα οι παίκτες κρατώντας το σερβίς τους, οδήγησαν το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσόριτς πέτυχε mini break για το 3-2, κρατώντας τα σερβίς του πήγε στο 5-2, ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 5-4, αλλά ο Κροάτης με το πρώτο match point εξασφάλισε τη νίκη-πρόκριση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα