Σίνερ: «Σφράγισε» τον θρίαμβο της Ιταλίας, με την κατάκτηση του Davis Cup

Δημήτρης Ντζάνης
O Σίνερ «σφράγισε» τον θρίαμβο της Ιταλίας με την κατάκτηση του Davis Cup
Οι Ματέο Αρνάλντι και Γιάνικ Σίνερ πέτυχαν τις νίκες στα μονά και η Ιταλία νικώντας την Αυστραλία με 2-0 πανηγυρίζει τον τίτλο στο Davis Cup και να γίνεται παγκόσμια πρωταθλήτρια ύστερα από 47 χρόνια.

Έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο της Σερβίας και του Νόβακ Τζόκοβιτς, η Ιταλία ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας τo Davis Cup έπειτα από 47 χρόνια

Στον τελικό του Final 8 στη Μάλαγα η Ιταλία νίκησε την Αυστραλία με 2-0 νίκες, με τους Ματέο Αρνάλντι και Γιάνικ Σίνερ να καθαρίζουν τη σειρά στα μονά.

Η Ιταλία κατακτά το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της και γίνεται παγκόσμια πρωταθλήτρια όπως και το 1976.

Η Μάλαγα δεν αποδεικνύεται γούρικη για την Αυστραλία καθώς και πέρυσι έχασε τον τελικό από τον Καναδά με 2-0, όπως και τώρα με την Ιταλία, παραμένοντας στους 28 τίτλους, με τον τελευταίο να έχει έρθει το 2003. Οι ΗΠΑ έχουν τις περισσότερες κατακτήσεις (32).


Ο Αρνάλντι το 1-0 για την Ιταλία

Στον 1ο αγώνα ο Ματέο Αρνάλντι νικώντας τον Αλεξέι Ποπόριν με 7-5, 2-6, 6-4 έδωσε το προβάδισμα στην Ιταλία, κάνοντας και την αποφασιστική νίκη.

Στο 1ο σετ ο Αρνάλντι με break έκανε το 3-1, όμως ο Ποπίριν ισοφάρισε σε 3-3. Στο 9ο game και με το σκορ στο 5-4 ο Αρνάλντι έχασε set point, όμως ο Ιταλός κατέκτησε το σερ, με break στο 12ο game για το 7-5.

Το 2ο σετ ανήκε ολοκληρωτικά στον Ποπίριν, με δύο διαδιχικά break και διατηρώντας το σερβίς του προηγήθηκε 4-0, έφθασε στο 5-1 και με άνεση στο 6-2.

Στο 3ο σετ ο Αρνάλντι είχε το προβάδισμα ενός game μέχρι το 5-4, με τον Ποπίριν να έχει το σερβίς, ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε το πρώτο match point στο 30-40, κατακτώντας το σετ με 6-4 και μαζί τη νίκη.

Ο Σίνερ τελείωσε τη δουλειά

Ο Αρνάλντι έκανε το αποφασιστικό πρώτο βήμα και ο Σίνερ με αντίπαλο τον Άλεξ ντε Μινόρ τελείωσε τη δουλειά, επικρατώντας με 6-3, 6-0.

Ο Σίνερ πετυχαίνοντας break στo 3ο game πήρε τον έλεγχο στο 1ο σετ, έχοντας την πρωτοπορία με 3-1, 4-2 και 5-3. Στο 9ο game ο Σίνερ έφθασε στο 0-40 και σε τρία set points και στη 2η ευκαιρία έκανε το 6-3. Το 2ο σετ εξελίχθηκε σε ένα ρεσιτάλ από τον Σίνερ, που έκλεισε την τελικό με 6-0.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα