Τσιτσιπάς: Αγώνας του στο Top 5 παιχνιδιών στα Grand Slam για το 2023

Δημήτρης Ντζάνης
O Στέφανος Τσιτσιπάς σε άμυνα στο Wimbledon
Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντομινίκ Τιμ στον 1ο γύρο του Wimbledon, επιλέχθηκε από την ATP ανάμεσα στα πέντε κορυφαία παιχνίδια στα Grand Slam για το 2023.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με εξαίρεση το Australian Open όπου έφθασε μέχρι τον τελικό, δεν τα πήγε καλά στα φετινά Grand Slam.

Παρουσία μέχρι τα προημιτελικά στο Roland Garros, αποκλεισμοί στον 4ο γύρο στο Wimbledon και στον 2ο γύρο στο US Open συνέθεσαν την παρουσία του στα Grand Slam για το 2023.

Όμως ένα παιχνίδι του, με τον Ντομινίκ Τιμ στον 1ο γύρο του Wimbledon επιλέχθηκε από την ATP ανάμεσα στα πέντε κορυφαία από τα Grand Slam του 2023.

Tα πέντε κατά σειρά κορυφαία παιχνίδια

Νο1. Αλκαράθ-Τζόκοβιτς 3-2 Τελικός Wimbledon

Ένας τελικός που περνά στην κατηγορία των all time classic. Ο Αλκαράθ κατέκτησε έξι τίτλους μέσα στο 2023, φθάνοντας στους 12 στην καριέρα του, όμως ο τελικός στο Wimbledon ήταν το κάτι άλλο και ήρθε να προστεθεί σε αυτόν από το US Open το 2022.

No.2 Μάρεϊ-Μπερετίνι 3-2 Αυστραλιανό Όπεν (1ος γύρος)

Ένα θρίλερ τεσσάρων ωρών και 49 λεπτών που χάρισε στον πεισματάρη Σκωτσέζο, Άντι Μάρεϊ την 1η νίκη του σε Grand Slam απέναντι σε παίκτη του Top 20 από το 2017.

Νο.3 Ρούμπλεφ-Ρούνε 3-2 Αυστραλιανό Όπεν (4ος γύρος)

Ένας αγώνας που σημαδεύτηκε με την τεράστια ανατροπή από τον Αντρέι Ρούμπλεφ στο tie break στο 5o σετ. Ο Χόλγκερ Ρούνε προγήθηκε 5-0, 6-2, 7-3 και όμως δεν νίκησε, με το μπαλάκι να παίζει άσχημο παιχνίδι στον Δανό στον πόντο νίκης του Ρούμπλεφ.

Νο.4 Ζβέρεφ-Σίνερ 3-2 US Open (4ος γύρος)

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια παιχνίδι του φετινού US Open, που ολοκληρώθηκε στις 1:40 το πρωί, ώρα Νέας Υόρκης. Ο Σίνερ επηρεασμένος από την υψηλή υγρασία, έπαιξε με κράμπες στο 2ο και στο 3ο σετ, παρόλα αυτά ηττήθηκε από τον Ζβέρεφ στο 5ο σετ και ύστερα από μάχη τεσσάρων ωρών και 41 λεπτών.

Νο.5 Τσιτσιπάς-Τιμ 3-2 Wimbledon (1ος Γύρος)

Ένας αγώνας που ολοκληρώθηκε σε δύο ημέρες και κρίθηκε υπέρ του Στέφανου Τσιτσιπά σε ένα δραματικό tie break στο 5ο σετ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα