Σίνερ: Ο καλύτερος βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς για το 2023

Δημήτρης Ντζάνης
O Σίνερ «σφράγισε» τον θρίαμβο της Ιταλίας με την κατάκτηση του Davis Cup
Ο Γιάνικ Σίνερ μετά τα πολλά και σημαντικά που πέτυχε μέσα στο 2023, δικαίως πήρε τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς.

Ο Γιάνικ Σίνερ έρχεται από μια σπουδαία σεζόν και δικαίως πήρε τον τίτλο του καλύτερου βελτιωμένου παίκτη για το 2023. O Σίνερ μπήκε στο 2023 από το Νο.15 στον κόσμο και το τέλος της χρονιάς τον βρίσκει στο Νο.4

Κατέκτησε τέσσερις τίτλους (έφθασε στους 10 συνολικά στην καριέρα του), ανάμεσά τους τον παρθενικό σε Masters 1000, στο Τορόντο, κατέκτησε με την Ιταλία το Davis Cup, ήταν φιναλίστ στα ATP Finals, έπαιξε για πρώτη φορά σε ημιτελικό Grand Slam (Wimbledon), τελειώνοντας τη σεζόν με ρεκόρ 64 νικών σε 79 αγώνες που έπαιξε.


Επίσης, ο Σίνερ σημείωσε 13 συνολικά νίκες απέναντι σε παίκτες του Top-10, εκ των οποίων δύο επί του Νόβακ Τζόκοβιτς και άλλες τόσες επί του Κάρλος Αλκαράθ.

«Νομίζω ότι ειδικά το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, διανοητικά ήμουν πολύ πιο δυνατός. Δεν παραπονιόμουν τόσο πολύ στο γήπεδο όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Νομίζω ότι τέτοια πράγματα κάνουν τη διαφορά μερικές φορές» δήλωσε ο 22χρονος Ιταλός.

Πριν από μερικές ημέρες οι προπονητές του, Ντάρεν Κάχιλ και Σιμόνε Βανιόζι πήραν τον τίτλο των κορυφαίων τεχνικών της χρονιάς, προκαλώντας την έκρηξη του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Υποψήφιοι για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη ήταν οι Ματέο Αρνάλντι, Κρίστοφερ Γιούμπανκς και Μπεν Σέλτον.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα