Τένις: Τέλος στα… ξενύχτια για τους τενίστες, οι νέοι κανόνες για τα αργοπορημένα ματς

Κώστας Ευθυμιάδης
Χέρι κρατά μπαλάκια του τένις
Οι WTA και ATP ανακοίνωσαν τους νέους κανονισμούς για το πρόγραμμα των αγώνων στο Tour για το 2024.

Σε αλλαγή φάσης περνά φέτος το τένις καθώς τα παράπονα των τενιστών για τα αργοπορημένα ματς, έπιασε τόπο.

Η γκρίνια ήταν έντονη καθώς οι διοργανωτές σε ορισμένα τουρνουά, ανάγκαζαν τους παίκτες να ξεκινούν τα παιχνίδια τους ακόμη και μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετοί τραυματισμοί στη διάρκεια της σεζόν.

Οπως ανακοίνωσαν από κοινού ATP και WTA, οι νέοι κανόνες θα λειτουργήσουν πειραματικά για το 2024 και αν κυλήσουν ομαλά τα πράγματα, τότε θα καθιερωθεί.

Αναλυτικά, οι νέοι κανόνες προβλέπουν τα εξής:

 
  • Μάξιμουμ 5 αγώνες ανά court
  • Κανένα παιχνίδι δεν θα ξεκινά μετά τις 23:00 (τοπική ώρα)
  • Οι αγώνες που θα είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν μετά τις 22:30 (τοπική ώρα) και δεν έχει ολοκληρωθεί ο αγώνας που προηγείται, θα μεταφέρονται σε άλλο court.
  • Τα βραδινά session δεν θα ξεκινούν πριν από τις 19:30 (τοπική ώρα), με την προτεινόμενη ώρα έναρξης στις 18:30 (τοπική ώρα).
  • Σε εξαιρετικές περιπτώσεις ένα τουρνουά θα μπορεί να ζητήσει παράταση ωρών με βάση τις τοπικές και πολιτιστικές παραδόσεις, τις καιρικές συνθήκες ή άλλες καταστάσεις που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από WTA και ATP.

Σε συσκέψεις για τα μπαλάκια

Οσον αφορά το άλλο μεγάλο ζήτημα που έθεσαν οι τενίστες, αυτό με τις συνεχείς εναλλαγές στον τύπο από το μπαλάκι που χρησιμοποιούν τα τουρνουά (επίσης αιτία πολλών τραυματισμών πέρυσι στους καρπούς τενιστών), οι δύο ομοσπονδίες ανέφεραν πως μέχρι σήμερα κάθε τουρνουά είχε τη δυνατότητα να ορίσει τον δικό του προμηθευτή ή χορηγό μπάλας.και το θέμα παραμένει υπό εξέταση.

Οι WTA και ATP θα προχωρήσουν δεδομένα σε αλλαγές και σε αυτόν τον τομέα, ωστόσο πρέπει να βρουν μία φόρμουλα ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τους διοργανωτές του τουρνουά, που προμηθεύονται μπαλάκια από εταιρείες που τους χορηγούν.


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα