Τα «Carota Boys», οι τρελοί φαν του Γιάνικ Σίνερ

Δημήτρης Ντζάνης
aada
Μια παρέα έξι Ιταλών δημιούργησαν τα «Carota Boys» και είναι οι πιο πιστοί οπαδοί του Γιάνικ Σίνερ, το Gazzetta παρουσιάζει την ιστορία τους.

Εδώ και ένα χρόνο μια ομάδα φίλων του τένις εμφανίζεται στα παιχνίδια του Γιάνικ Σίνερ, ντυμένοι με στολή καρότου, είναι οι φανατικοί οπαδοί του, που έδωσαν τη δική τους παράσταση και στο Australian Open.

Ποιοι είναι, όμως, οι «Carota Boys», για τους οποίους ο νέος πρωταθλητής στο Australian Open έχει πει «γίνονται πιο διάσημοι από εμένα».

Είναι μια παρέα έξι Ιταλών, που αγαπούν το τένις και φυσικά τον Γιάνικ Σίνερ. Πώς τους ήρθε η ιδέα για το καρότο;

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα μέλος της ομάδας είδε τον Σίνερ να τρώει ένα καρότο κατά τη διάρκεια τους διαλείμματος, αν και άλλοι υποστηρίζουν ότι η επιλογή τους έχει να κάνει με το χρώμα των μαλλιών του παίκτη.

Οι Αλεσάντρο Ντεντομινίτσι και Λορέντζο Φεράτο, σε προ ημερών συνέντευξή τους στο vogue.com αποκαλύπτουν πώς δημιούργησαν τα «Carota Boys».

*Για το ποιοι είναι: «Μεγαλώσαμε μαζί στην πόλη Ρενέλο, 4.000 κατοίκων, κοντά στο Τορίνο. Γνωριζόμαστε από την ηλικία των έξι ή επτά περίπου. Πήγαμε μαζί στο δημοτικό, το γυμνάσιο και φυσικά στο λύκειο, οπότε μας συνδέει μια μακροχρόνια φιλία. Και ίσως αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του εγχειρήματός μας, έχουμε το ίδιο είδωλο και γνωριζόμαστε πολύ καλά.

Και οι έξι παίζουμε τένις και παρακολουθούμε τένις στην τηλεόραση μαζί για πολλά πολλά χρόνια. Ακολουθήσαμε τον Γιάνικ πριν από μερικά χρόνια και τον είδαμε να παίζει ζωντανά για πρώτη φορά στο Μόντε Κάρλο το 2021. Αλλά αρχίσαμε να τον ακολουθούμε με τη στολή καρότου μόλις από το 2023».

*Για το αν κερδίζουν χρήματα και πώς καλύπτουν τα έξοδα των ταξιδιών: «Δεν έχουμε επαγγελματική σχέση με το τένις, έχουμε έξι διαφορετικές δουλειές, ο ένας είναι κρεοπώλης, ένας άλλος είναι υπάλληλος σε πολυεθνικής εταιρείας, κάποιος άλλος έχει μια οικογενειακή εταιρεία που παράγει πλαστικές σακούλες.

Για παράδειγμα, με την Αυστραλία, η ταξιδιωτική ομάδα του Australian Open μάς κάλυψε τα καταλύματα, τη μεταφορά, την πτήση και το εισιτήριο για το τουρνουά. Η Lavazza, η εταιρεία καφέ, μας φιλοξένησε στο γαλλικό Όπεν».

*Ποιος ήταν ο πρώτος που είχε την ιδέα να φορέσουν τα κοστούμια καρότου: «Ήταν ένας στην ομάδα μας, ο Φραντσέσκο. Μερικές εβδομάδες πριν από το τουρνουά της Ρώμη μάς έστειλε στην ομάδα μας στο WhatsApp αυτή την ιδέα για τα κοστούμια, νομίζω ότι ορισμένοι από εμάς στην αρχή δεν ήμασταν τόσο πεπεισμένοι για αυτό.

Αρχικά, μήνες πριν αγοράσαμε εισιτήρια για το τουρνουά της Ρώμη, οπότε δεν είχαμε ιδέα αν ο Γιάνικ θα έπαιζε ή όχι, τελικά αγωνίστηκε την ημέρα που ήμασταν εκεί. Αν έπαιζε την επόμενη μέρα, ίσως οι "Carota Boys" να μην υπήρχαν.

Αγοράσαμε τα αυθεντικά κοστούμια στο Amazon. Τότε ρωτήσαμε μια εταιρεία κοντά στην πόλη μας, η οποία παράγει παιδικά ενδύματα, αν θα σχεδίαζαν ένα για εμάς. Τώρα έχει το λογότυπό μας και τα πάντα».

*Για τον αν έχουν γνωρίσει το Σίνερ και αν διατηρούν επαφή: «Ναι, είχαμε μερικές συναντήσεις μαζί του. Η πρώτη ήταν στη Νέα Υόρκη, βγάλαμε μια φωτογραφία μαζί του εκεί. Αλλά τώρα είμαστε σε τακτική επαφή, επειδή έχουμε μια ομάδα WhatsApp όλοι μαζί. Φυσικά, κατά τη διάρκεια των τουρνουά είναι πραγματικά συγκεντρωμένος, οπότε εμείς απλά θα του γράψουμε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης».


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα