Αλκαράθ: «Καλό που θέλει να αναμειχθεί με το τένις η Σαουδική Αραβία»

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Κάρλος Αλκαράθ στη συνεντευξη Τύπου
Ο Κάρλος Αλκαράθ βλέπει μόνο θετικά πράγματα με την προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να μπει στον χώρο του τένις.

Εχει σηκωθεί μεγάλη συζήτηση για το μπάσιμο της Σαουδικής Αραβίας στον χώρο του τένις, με αρκετούς να έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, με το να διεξάγονται εκεί τουρνουά, λόγω καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η απόφαση του Ράφα Ναδάλ να συνεργαστεί μαζί τους έχει προκαλέσει ένα debate για το αν ήταν σωστή κίνηση του Ισπανού, με τον Κάρλος Αλκαράθ να βγαίνει να τον υπερασπιστεί.

«Είναι καλό για το τένις να έχουμε περισσότερους χώρους, να παίζουμε σε περισσότερες χώρες. Η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα που εξελίσσεται πολύ γρήγορα από κάθε άποψη. Έχει πολλές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, πυγμαχία, τώρα τένις. Νομίζω θα κάνει καλό στον αθλητισμό γενικότερα. Δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσει αυτό, αλλά εξελίσσεται συνεχώς» είπε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Μπουένος Άιρες όπου θα συμμετάσχει σε τουρνουά της ATP.

«Έχω ακούσει την κριτική στον Ράφα, αλλά δεν μου φαίνεται κακό που είναι ο πρεσβευτής του τένις στη χώρα. Είναι μια χώρα που αναπτύσσεται, που ανοίγεται στον κόσμο του αθλητισμού και τι καλύτερο από το να είναι ο Ράφα αυτός που μπορεί να επεκτείνει τον κόσμο του αθλητισμού σε μέρη που δεν βρισκόταν πριν. Εμείς παίζουμε και προσπαθούμε να προσελκύσουμε περισσότερους ανθρώπους να παίξουν τένις. Δεν υπάρχει καλύτερος από τον Ράφα για να κάνει αυτό το σύμπαν ακόμα μεγαλύτερο» πρόσθεσε.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Αλκαράθ είπε για την φετινή σεζόν: «Εάν πρέπει να διαλέξω, εφέτος προτιμώ να κατακτήσω το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο παρά το Roland Garros. Στην παρούσα χρονική περίοδο, το επίπεδό μου είναι πολύ καλό. Μόλις έπαιξα καλό τένις στην Αυστραλία και οι προπονήσεις που είχα στο χώμα ήταν πολύ καλές».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα