Ο Ξυλάς έζησε το όνειρό του κόντρα στον Τζόκοβιτς, που έχασε μόλις ένα game

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Ξυλάς έζησε το όνειρό του κόντρα στον Τζόκοβιτς, που έχασε μόλις ένα game
O Nόβακ Τζόκοβιτς έχασε μόλις ένα game από τον Γιάννη Ξυλά και η Σερβία έκανε το 2-0 κόντρα στην Ελλάδα στο tie για το World Group I του Davis Cup στο Βελιγράδι.

Ο Γιάννης Ξυλάς για 45 λεπτά έζησε το όνειρό του έχοντας για αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τι κι αν ο Σέρβος σταρ επικράτησε με 6-0, 6-1 στην «Aleksandar Nikolic Hall», ο 23χρονος Ελληνας παίκτης, Νο.770 στον κόσμο, βίωσε την πιο σπουδαία στιγμή της καριέρας του.

Όπως αναμενόταν η Σερβία έκλεισε με δυο άνετες νίκες το tie για το World Group I του Davis Cup και χρειάζεται άλλη μία για να πάρει την πρόκριση και θα είναι στους qualifiers της διοργάνωσης το 2025.

Ο Τζόκοβιτς έκλεισε το 1ο σετ σε 20 λεπτά. Με οκτώ στη σειρά πόντους προηγήθηκε 2-0, έφθασε στο 4-0, με τον Ξυλά να έχει κατακτήσει δύο πόντους και έφθασε με άνεση στο 6-0, με τον Έλληνα παίκτη να έχει κατακτήσει συνολικά έξι πόντους.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο 2ο σετ, ο Τζόκοβιτς πολύ γρήγορα έκανε το 2-0, έχοντας περισσότερα games από τους κερδισμένους πόντους τού Ξυλά, με νέο σερί οκτώ πόντων έφθασε στο 4-0, το σκορ έφθασε στο 5-0, με τον Ξυλά να κατακτά στη συνέχεια το πρώτo του game στο παιχνίδι (5-1) και να αποθεώνεται από το σερβικό κοινό, πριν ο Τζόκοβιτς κλείσει το σετ με 6-1.


To πρόγραμμα του tie Σερβίας-Ελλάδας

Σάββατο 14/9

  • 1) Μίομιρ Κετσμάνοβιτς - Αριστοτέλης Θάνος 6-3, 6-3
  • 2) Nόβακ Τζόκοβιτς - Γιάννης Ξυλάς 6-0, 6-1

Κυριακή 15/9 14:00

  • 3) Τζόκοβιτς/Μεντζέντοβιτς - Αζωίδης/Π. Τσιτσιπάς
  • 4) Nόβακ Τζόκοβιτς - Αριστοτέλης Θάνος
  • 5) Μίομιρ Κετσμάνοβιτς - Γιάννης Ξυλάς
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα