Τσιτσιπάς: Με άνεση τον Κοκκινάκη, 1η νίκη για την Team Europe στο Laver Cup

Δημήτρης Ντζάνης
O Στέφανος Τσιτσιπάς
O Στεφάνος Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός απέναντι στον Θανάση Κοκκινάκη και σε 80 λεπτά έφθασε στο 2-0 σετ, χαρίζοντας την 1η νίκη στην Team Europe στο Laver Cup.

O Στέφανος Τσιτσιπάς αυτή τη φορά δεν έδωσε δικαιώματα στον Θανάση Κοκκινάκη, επικρατώντας με 6-1, 6-4 στην πρώτη ημέρα του Laver Cup στην Uber Arena του Βερολίνου.

Ηταν το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, με τον Τσιτσιπά να χαρίζει την 1η νίκη και τον 1ο πόντο στην Team Europe και να παίρνει μια ρεβάνς για την ήττα από τον Αυστραλό παίκτη στον 1ο γύρο του US Open.

O Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός στο 1ο σετ. Με δυο διαδοχικά break και διατητώντας το σερβίς του, προηγήθηκε 4-0, είχε φθάσει στο 5-0 σε 23 λεπτά και με άνεση έκλεισε το σετ με 6-1, έχοντας 14 winners και μόλις δύο αβίαστα λάθη.

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς άρχισε με break, διατήρησε με δυσκολία το σερβίς του για το 2-0, έκανε το 3-1 και το 4-2, κι από τη στιγμή που δεν δέχθηκε break, πήρε το σετ με 6-4 και μαζί την 1η νίκη για την ομάδα της Ευρώπης. Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 21 winners, οκτώ αβίαστα λάθη.

Κάθε νίκη την πρώτη μέρα δίνει έναν βαθμό, τη δεύτερη δύο βαθμούς και την τρίτη τρεις βαθμούς. Νικήτρια ομάδα αναδεικνύεται αυτή που θα φτάσει πρώτη τους 13 βαθμούς. Σε περίπτωση ισοπαλίας 12-12, θα διεξαχθεί ένας επιπλέον αγώνας διπλού που θα κριθεί σε ένα σετ με τάι μπρέικ.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 20/9

  • Κάσπερ Ρουντ - Φρανσίσκο Τσερούντολο 4-6, 4-6
  • Στέφανος Τσιτσιπάς - Θανάσης Κοκκινάκης 6-1, 6-4
  • Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ - Αλεχάντρο Ταμπίλο (20:00)
  • Αλκαράθ/Ζβέρεφ - Φριτζ/Σέλτον.
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα