Ναδάλ: «Ο Τζόκοβιτς πάντα με ωθούσε στα όρια»

Newsroom
Ο Ράφαελ Ναδάλ βρίσκεται στο Ριάντ για να αγωνιστεί σε ένα από τα τελευταία τουρνουά της καριέρας του, το Six Kings Slam
Ο Ράφαελ Ναδάλ βρίσκεται στο Ριάντ για να αγωνιστεί σε ένα από τα τελευταία τουρνουά της καριέρας του, το Six Kings Slam. To συστημα διεξαγωγής, το έπαθλο μαμούθ για τον νικητή,.

Στο Ριάντ ξεκινά την Τετάρτη (16/10) το τουρνουά επίδειξης Six Kings Slam και στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας ανάμεσα στους έξι παίκτες που θα πάρουν μέρος βρίσκεται και ο Ράφαελ Ναδάλ.

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση αποχώρησης από την ενεργό δράση στο τέλος της χρονιάς, ο 38χρονος Ισπανός έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

«Πάει πολύς καιρός που έπαιξα τένις, γι' αυτό και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ για να αγωνιστώ μαζί με φανταστικούς παίκτες και καλούς φίλους» είπε ο Ναδάλ αρχικά στις δηλώσεις του.

Για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς στη Ριάντ, κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο στον μικρό ή στον μεγάλο τελικό είπε: «Έχουμε αναμετρηθεί πάρα πολλές φορές, δεν χρειάζεται να παίξουμε κι άλλη φορά. Για μένα πάντα θα είναι μια πρόκληση να παίζω με τον Νόβακ, πάντα με ωθούσε στα όρια, πιστεύω πως αυτό ισχύει και για τους δυο μας, όπως ισχύει το ίδιο και για τον Ρότζερ Φέντερερ. Πάντα βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον να ανεβεί επίπεδο».

 

Για το αν με τους Αλκαράθ και Σίνερ, έχουμε μια νέα εποχή με «Big 2», τόνισε: «Θα πρέπει να περιμένουμε, φέτος κέρδισαν όλα τα Grand Slams και τώρα είναι στις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης. Δημιουργούν τη δική τους ιστορία. Δεν είναι η ώρα τώρα να συγκρίνουμε ποια γενιά τα έχει πάει καλύτερα, η δική μας είναι στην ηλικία που σταματάει το τένις, όπως είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Κάθε γενιά δημιουργεί τη δική της ιστορία, δεν υπάρχει λόγος να τη συγκρίνουμε με τις προηγούμενες. Όταν ολοκληρώσουν και εκείνοι τις καριέρες τους, θα έχουμε χρόνο για να συγκρίνουμε».

Έπαθλο έξι εκατομμυρίων δολαρίων για τον νικητή


Το Six Kings Slam, ένα τουρνουά επίδειξης και μη βαθμολογούμενο και σε αυτό θα πάρουν μέρος οι: Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφελ Ναδάλ, Γιάνικ Σίνερ, Κάρλος Αλκαράθ, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Ρούνε Χόλγκερ.

Καθένας από τους έξι συμμετέχοντες έχει εγγυημένο ελάχιστο έπαθλο στο 1,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο νικητής θα πάρει το μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία του τένις, ένα ποσό έξι εκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν διπλάσιο από το έπαθλο για έναν πρωταθλητή Grand Slam (3,8 εκατομμύρια δολάρια).

Οι αγώνες θα αρχίσουν την Τετάρτη (16/10) με τους προημιτελικούς, με τον Μεντβέντεφ να παίζει με τον Σίνερ και τον Ρούνε με τον Αλκαράθ.΄

Την Πέμπτη (17/10) θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί, ο Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί με τον νικητή της συνάντησης ανάμεσα στους Μεντβέντεφ-Σίνερ και ο Ναδάλ με τον νικητή της αναμέτρησης Αλκαράθ-Ρούνε.

Για το Σάββατο (19/10) έχουν προγραμματιστεί ο αγώνας για την 3η θέση και ο μεγάλος τελικός.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα