Τζόκοβιτς - Σίνερ 1-2: Βγήκε νικητής στο ντέρμπι στα ATP Finals

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Γιάνικ Σίνερ έπειτα από μονομαχία τριών και πλέον ωρών νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ στα ΑTP Finals, γνωρίζοντας την αποθέωση στο Τορίνο.

O Γιάνικ Σίνερ ευτύχησε μέσα στην πατρίδα του να φθάσει στη μεγαλύτερη, μέχρι τώρα, νίκη της καριέρας του. Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν ο 22χρονος Ιταλός νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 7-5, 6-7(5), 7-6(2) και διπλασίσε τις νίκες του στον «πράσινο» όμιλο στα ATP Finals.

O Σίνερ νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον μεγάλο αντίπαλό του, έπειτα από τρεις ήττες, σταματώντας παράλληλα το σερί των 19 νικών τού Σέρβου.

Παρότι, όμως, έφθασε στη 2η νίκη του στον όμιλο ο Σίνερ δεν έχει εξασφαλίσει 100% την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς στην 3η αγωνιστική την Πέμπτη (16/11) θα παίξει με τον Χόλγκερ Ρούνε και ο Τζόκοβιτς με τον Χουρκάτζ, που αντικατέστησε τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Σίνερ με νίκη επί του Ρούνε περνά ως πρώτος από τον όμιλο, σε αντίθετη περίπτωση τα σενάρια είναι πολλά.

Ο αγώνας άρχισε με τρία love games και τον Τζόκοβιτς να προγείται με 2-1. Στο 4ο game ο Σίνερ είχε τρεις άσους στη σειρά, αλλά το κατέκτησε με δυσκολία για το 2-2. Ο Τζόκοβιτς χωρίς προβλήματα έκανε το 3-2, ενώ έχασε την πρώτη ευκαιρία για break, με τον Σίνερ να ισοφαρίζει σε 3-3.

Τη δική του ευκαιρία για break απώλεσε ο Σίνερ στο 7ο game, για να ακολουθήσει μια νέα ισοπαλία στο σετ (4-4). Ο Τζόκοβιτς με love game έκανε το 5-4 και έβαλε σε πίεση τον αντίπαλό του, όταν προηγήθηκε 15-30, όμως με τρεις στη σειρά πόντους έφθασε στο 5-5.

Ο Σίνερ στο 11ο game βρήκε break point στο 30-40, μετά το διπλό λάθος του Τζόκοβις το εκμεταλλεύτηκε για να προσπεράσει με 6-5. Ο Ιταλός σέρβιρε για το σετ, έφθασε σε τρία set points (40-0) και το κατέκτησε με love game (7-5).

Με τους παίκτες να διατηρούν το σερβίς τους το 2ο σετ έφθασε στο 2-2. Στο 5ο game o Τζόκοβιτς βρέθηκε στο 0-30, όμως με ψυχραιμία έκανε το 3-2 και στη συνέχεια με δύο winners διατήρησε το προβάδισμα με 4-3. Ο Σίνερ εξακολουθούσε να μη δίνει ευκαιρία για break στον Τζόκοβιτς (4-4), με τον Σέρβο να απαντά με love game για το 5-4 και με τον 22χρονο Ιταλό να απαντά με τον ίδιο τρόπο για το 5-5.

O Tζόκοβιτς ανέκτησε το προβάδισμα 6-5, όμως ο Σίνερ έστειλε το σετ στο tie break, που ήταν γεμάτο ανατροπές: O Σίνερ άρχισε με μίνι break, όμως ο Τζόκοβιτς το πήρε πίσω, μειώνοντας σε 2-1. Ο Σίνερ πήρε εκ νέου την πρωτοπορία με 3-2, με τον Τζόκοβιτς να προσπερνά με 4-3 και να έχει σειρά για δύο σερβίς, δίνοντας όμως ελπίδα στον Σίνερ, 5-4. Στο σερβίς του Σίνερ ο Τζόκοβιτς βρέθηκε με δύο set points 6-4 και να κλείνει το σετ στη 2η ευκαιρία με 7-6(5), μέσα σε αποδοκιμασίες από τους Ιταλούς.

Ο Σίνερ με δύο κολλητούς άσους έκανε το 1-0 στο 3ο σετ και τον Τζόκοβιτς να απαντά με τρεις σερί άσους και love game για το 1-1. Με νέο love game o Σίνερ έκανε το 2-1 και συνεχίζοντας να αποδίδει εξαιρετικά έκανε το 3-2. Στο 6ο game o Σίνερ βρέθηκε με δύο break points (15-40) και αρπάζοντας την ευκαιρία, προηγήθηκε 4-2, με το 2ο break στον αγώνα.

Όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή, ο Τζόκοβιτς σημειώνοντας το πρώτο του break στο παιχνίδι μείωσε σε 4-3 και με love game ισοφάρισε 4-4. Με δικό του love game ο Σίνερ προηγήθηκε με 5-4 και τον Τζόκοβιτς να απαντά 5-5.

Με winner και λάθος από τον Τζόκοβιτς, ο Σίνερ διατήρησε το σερβίς του, για το 6-5, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον ένα νέο tie break και ο τελικός νικητής κρίθηκε εκεί.

Με τρομερή επιστροφή στο σερβίς του Τζόκοβιτς ο Σίνερ προηγήθηκε 2-0 και με winner ξέφυγε με 3-0 και διατηρώντας το σερβίς του απέκτησε τεράστιο προβάδισμα νίκης (5-0)! Το λάθος από τον Τζόκοβιτς έφερε το 6-1 και πέντε match points για τον Ιταλό, που με σμας τελείωσε τη διαδικασία, το σετ με 7-6(2).


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα