Αλκαράθ: Με άνεση ξεπέρασε τον Ρούμπλεφ για την πρώτη νίκη στα ATP Finals

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Κάρλος Αλκαράθ επικρατώντας επί του Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-0 σετ, πέτυχε τη νίκη που τον διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης στα ATP Finals στο Τορίνο.

Ο Κάρλος Αλκαράθ δεν χρειάστηκε περισσότερα από 74 λεπτά για να νικήσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 7-5, 6-2 και να φθάσει στην πρώτη νίκη στα ATP Finals στο Τορίνο.

Ο αγώνας ήταν για τη 2η αγωνιστική του «κόκκινου» ομίλου, με τον Αλκαράθ να παίρνει τη νίκη που τον κρατά σε τροχιά πρόκρισης στα ημιτελικά.

Οι δυο παίκτες βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι στο tour και προέρχονταν από ήττα στην πρεμιέρα των ομίλων στα ATP Finals.

Ο νικητής θα παρέμενε στο παιχνίδι πρόκρισης στα ημιτελικά και αυτός ήταν ο Κάρλος Αλκαράθ που έδειξε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο παιχνίδι του, απέναντι στον ευέξαπτο Ρούμπλεφ.

Στο 1ο σετ και χωρίς ίχνος κινδύνου για break ο Ρούμπλεφ έπαιρνη την πρωτοπορία και ο Αλκαράθ ισοφάριζε με το σκορ να φθάνει στο 4-4. Στο 9ο game ο Αλκαράθ είχε την πρώτη ευκαιρία για break (30-40), όμως ο Ρούμπλεφ έκανε το 5-4.

Ο Ρώσος δεν απέφυγε τη ζημιά στο 11ο game, ο Αλκαράθ προηγήθηκε ξανά 30-40, ο Ρούμπλεφ «έσβησε» τον κίνδυνο, όμως ο Ισπανός μετά το αβαντάζ πέτυχε το break για το 6-5. Και έχοντας το σερβίς κατέκτησε το σετ με 7-5.

O Ρούμπλεφ προηγήθηκε 40-15 στο εναρκτήριο game του β' σετ, όμως οι δυο winners από τον Αλκαράθ και τα δικά του λάθη, έφεραν νέο break, με τον Ρώσο να τρελαίνεται.

Ο Αλκαράθ με άνεση έκανε το 2-0, το 3-1 και μετά το 3-2, με 12 πόντους στη σειρά έφθασε στο 6-2 και στη νίκη.


Tο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης (15/11, 22:00) με τον αγώνα ανάμεσα στους Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ.

H βαθμολογία στον «κόκκινο» όμιλο

1.Aλκαράθ 0-1 (3-2)
2.Μεντβέντεφ 1-0 (2-0)
-------------------------------
3.Ζβέρεφ 1-0 (2-1)
4.Ρούμπλεφ 0-2 (0-4)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα