Ο Τζόκοβιτς νίκησε τον Χουρκάτζ, όμως κινδυνεύει με αποκλεισμό από τα ATP Finals

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κρατά ρακέτα
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε τη νίκη με 2-1 σετ από τον Χούμπερτ Χουρκάτζ , όμως η παρουσία του στα ημιτελικά των ATP Finals θα κριθεί από το παιχνίδι ανάμεσα στους Γιάνικ Σίνερ και Χόλγκερ Ρούνε.

O Νόβακ Τζόκοβιτς χρειαζόταν νίκη στα δύο σετ κόντρα στον Χούμπερτ Χουρκάτζ για να έχει ήσυχο το κεφάλι του για τη συνέχειά του στα ATP Finals στο Τορίνο.

Ο Σέρβος δεν τα κατάφερε, αν και πήρε τη νίκη με 7-6(1), 4-6, 6-1, όμως για να παραμείνει στην πόλη του Πιεμόντε και να υπερσπιστεί τον τίτλο του, θα χρειαστεί να περιμένει τον τελευταίο αγώνα του «πράσινου» ομίλου ανάμεσα στον Γιάνικ Σίνερ και τον Χόλγκερ Ρούνε, που θα αρχίσει στις 22:00, ώρα Ελλάδος.

Τα σενάρια για τον Τζόκοβιτς

Ο Χουρκάτζ κατακτώντας σετ από τον Τζόκοβιτς «κλείδωσε» την παρουσία του Σίνερ στα ημιτελικά και ο Τζόκοβιτς πλέον περιμένει ο Ιταλός να νικήσει τον Ρούνε.

Αν ο Ρούνε νικήσει τον Σίνερ 2-0 τότε θα πάρει την 1η θέση, ο Ιταλός τη 2η και ο Τζόκοβιτς θα πάει σπίτι του. Αν ο Ρούνε νικήσε τον Σίνερ με 2-1, τότε η κατάταξη των τριών θα καθοριστεί από το ποσοστό των κερδισμένων games.

To ματς

Ο Χουρκάτζ βγάζοντας από τρεις άσους στα δύο πρώτα service games προηγήθηκε με 2-1. Στο 4o game ο Τζόκοβιτς αν και προηγήθηκε 40-0, είδε τον Πολωνό να επιστρέφει (40-40), όμως έφθασε στην ισοφάριση (2-2) και με love game o Σέρβος ισοφάρισε εκ νέου σε 3-3. Ο Χουρκάτζ εξακολούθησε να διατηρεί το σερβίς του, για το 4-3 και το 5-4, με τον Τζόκοβιτς να απαντά χωρίς προβλήματα και στις δύο περιπτώσεις.

Ο Πολωνός έφθασε στο 6-5, με τον Τζόκοβιτς με love game να στέλνει το σετ στο tie break, εκεί ο Σέρβος κυριάρχησε κατακτώντας το σετ με 7-6(1), παίρνοντας τους 15 από τους 16 συνολικά τελευταίους πόντους.

Ο Τζόκοβιτς άνοιξε με love game το 2ο σετ και διατήρησε την πρωτοπορία με 2-1 και τον Χουρκάζ με love game να κάνει το 2-2. Οι πρώτες ευκαιρίες στον αγώνα και μάλιστα τρεις βρήκε ο Χουρκάτζ στο 5ο game (0-40) και αυτό ήρθε με διπλό λάθος από τον Τζόκοβιτς.

Ο Πολωνός με το τρίτο στη σειρά love game και με 12 σερί πόντους, ξέφυγε με 4-2. Ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 4-3 και αμέσως μετά είχε τις πρώτες δικές του ευκαιρίες για break: Προηγήθηκε 15-40, όμως ο Χουρκάτζ με τρεις στη σειρά άσους (φθάνοντας στους 17) και έναν winner, διατήρησε το προβάδισμα (5-3). Ο Τζόκοβιτς έκανε το 5-4, όμως ο Χουρκάζ σερβίροντας έφθασε σε διπλό set point και το έκλεισε με 6-4, στέλνοντας αυτόματα τον Γιάνικ Σίνερ στα ημιτελικά.

H ζημιά για τον Τζόκοβιτς, είχε γίνει, όμως χρειαζόταν απαραίτητα τη νίκη και την πήρε, κυριαρχώντας με 6-1 και περιμένοντας τον αγώνα των Σίνερ με Ρούνε.


Η βαθμολογία
Νίκη/Ήττα (Σετ-Games)
1.Τζόκοβιτς 2-1 (5-4, 54-49)
2.Σίνερ 2-0 (4-1, 32-26)
3.Ρούνε 1-1 (3-2, 16-19)
4.Χουρκάτζ 0-1 (1-2, 13-17)
5.Τσιτσιπάς 0-2 (0-4, 8-12)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα