Τσιτσιπάς - Τσόριτς 2-0: Έφυγε για τα ημιτελικά στη Ρώμη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στον Μπόρνα Τσόριτς, επικράτησε με 6-3, 6-4 και έκλεισε ραντεβού με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πολύ καλύτερος από τον Μπόρνα Τσόριτς στο κρίσιμο σημείο ήταν ψύχραιμος και νικώντας με 6-3, 6-4 πέρασε στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης.

Εκεί το Σάββατο (21/5) θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, ενώ οι Ρουντ και Ρούνε θα παίξουν για το άλλο εισιτήριο του τελικού.

Η σωστή αντίδραση για το 1-0

Πανομοιότυπα ήταν τα πρώτα τέσσερα γκέιμ στο εναρκτήριο σετ: Ο Τσιτσιπάς με διαδοχικά love game προηγήθηκε 1-0 και 2-1, ο Τσόριτς έστω και δύσκολα ισοφάρισε 1-1 και 2-2.

Ο Κροάτης με το πρώτο καλό service game στον αγώνα του ισοφάρισε 3-3, με τις ισορροπίες να αλλάζουν στο 8o game. Ο Τσόριτς σερβίροντας βρέθηκε στο 15-40 και ο Τσιτσιπάς με την πρώτη ευκαιρία πέτυχε το break για το 5-3.

Αμέσως μετά ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που βρέθηκε στριμωγμένος και στο 15-40, όμως με άσο, λάθος του Τσόριτς και drop shot, μετέτρεψε τον κίνδυνο break σε set point και κατάκτηση του 1ου σετ με 6-3.

Με ψυχραιμία έκλεισε το 2ο σετ

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του 2ου σετ. Ο Τσόριτς με δυσκολία έκανε το 1-0, ο Τσιτσιπάς σερβίροντας καλά έκανε το 1-1. Το δεύτερο break σε ισάριθμες ευκαιρίες από τον Τσιτσιπά, έφερε το προβάδισμα με 2-1, που αν και είχε κάκιστο ποσοστό στο 1ο σερβίς (32%), έκανε το 3-1 και μετά το 4-2.
Στο 7ο game ο Τσόριτς γλίτωσε νέο break στο 30-40 και έπειτα από δύο δικά του αβαντάζ ο Κροάτης μείωσε σε 4-3. Στο 8ο game ο Τσιτσιπάς υπέπεσε σε λάθη (και δύο διπλά) δίνοντας ελπίδες στον Τσόριτς, που με το μοναδικό του break στον παιχνίδι ισοφάρισε 4-4.

Σε αυτό το σημείο ο Τσιτσιπάς διατήρησε τη συγκέντρωσή του, απάντησε με το δικό του break για το 5-4 και σερβίροντας έκανε εύκολα το 6-4, εξασφαλίζοντας για 3η φορά στην καριέρα του την παρουσία του στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα