Τσιτσιπάς - Ζβέρεφ 2-0: Κυρίαρχος Τσιτσιπάς προημιτελικά στο Παρίσι, πρόκριση και στα ATP Finals

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, επικράτησε με 2-0 σετ και πέρασε στην προημιτελική φάση στο Masters του Παρισιού και παράλληλα εξασφάλισε την παρουσία του στα ATP Finals.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μεγαλύτερη σταθερότητα στο παιχνίδι του νίκησε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 7-6(2), 6-4 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση στο Masters του Παρισιού.

Εκεί την Παρασκευή (3/11) ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο, Κάρεν Χατσάνοφ που νίκησε τον συμπατριώτη του Ρομάν Σαφιούλιν με 4-6, 6-2, 6-2.

Ο Τσιτσιπάς πέτυχε την 9η νίκη στα 13 παιχνίδια που έχει παίξει με τον Ζβέρεφ, μια νίκη που ήρθε με άξιο τρόπο για τον 25χρονο Ελληνα παίκτη, που εξασφάλισε και την παρουσία του στα ATP Finals (Τορίνο 12-19 Νοεμβρίου).

Σπατάλησε δύo set points, δεν το πλήρωσε ο Τσιτσιπάς

 

Με δύο άσους και έναν winner o Τσιτσιπάς κατέκτησε το εναρκτήριο game. Σε game 10 πόντων και έπειτα από δύο χαμένα αβαντάζ από τον Ζβέρεφ, ο Τσιστιπάς βρέθηκε με break point, που ήρθε καθώς ο Γερμανός με χτύπημα μπάκχαντ έχασε τη βασική γραμμή (2-0).

Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε εξαιτερικά όταν βρέθηκε στο 15-40 και με τέσσερις στη σειρά πόντους μπόρεσε να διατηρήσει το σερβίς του για το 3-0.

Με τον Ζβέρεφ να μην έχει σταθερή απόδοση, ο Τσιτσιπάς βρήκε δύο break points, όμως δεν τα εκμεταλλεύτηκε και τον Γερμανό να μειώνει σε 3-1.

Μετά τον 1ο πόντο στο 5ο game ο Τσιτιπάς ζήτησε ιατρική φροντίδα, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο, έπειτα από λίγα λεπτά επέστρεψε στο κορτ και με άνεση έφθασε στο 4-1 και μετά με άνεση στο 5-2.

Ο Ζβέρεφ μείωσε σε 5-3, για να ακολουθήσει ένα αμφίρροπο 9o game. O Tσιτσιπάς δημιούργησε δύο set points (40-30, αβαντάζ) δεν τα εκμεταλλεύτηκε, ο Ζβέρεφ πήρε το πλεονέκτημα και έφθασε στο break που ζητούσε (5-4).

Ο Γερμανός στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5 και 6-6 με το σετ να πηγαίνει στο tie break. Ο Τσιτσιπάς έφθασε με άνεση στο 7-2 και στην κατάκτηση του σετ με 7-6(2).

Καθοριστικό break και πρόκριση στο 3ο match point

Το 2ο σετ άρχισε ιδανικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά, πέτυχε break στην πρώτη ευκαιρία, ακολούθησε love game και με σκορ 8-2 στους πόντους έφθασε γρήγορα στο 2-0 και μη δίνοντας στα δικά του service game ο Ελληνας παίκτης έκανε το 3-1 και το 4-2.

«Αποφασιστικότητα και συγκέντρωση» ζήτησε ο Απόστολος Τσιτσιπάς, πριν ο Στέφανος σερβίρει στο 8ο game και το 0-30 έγινε νικητήριο game για το 5-3.

Στο 9o game o Τσιτσιπάς είχε είχε δύο ευκαιρίες να «κλειδώσει» τη νίκη (30-40 και στο αβαντάζ), ο Ζβέρεφ τις έσωσε, μείωσε σε 5-4, δίνοντας παράταση στην αγωνία.

Όμως ο Τσιτσιπάς δεν άφησε την ευκαιρία, με τρεις winners προηγήθηκε 40-30 και με τον 10ο άσο έκλεισε το σετ με 6-4 και την πρόκριση.

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 33 winners, 13 περισσότερους από τον Ζβέρεφ, ενώ είχε 26 αβίαστα λάθη, 18 είχε ο Γερμανός.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα