Δύσκολη πρόκριση για τον Τζόκοβιτς στο Παρίσι

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Τζόκοβιτς
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέκλεισε δύσκολα τον Τάλον Γκρίκσπορ με 2-1 σετ για να προκριθεί στα προημιτελικά του Masters στο Παρίσι.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε την ανατροπή για να νικήσει τον Ολλανδό, Τάλον Γκρίκσπορ με 4-6, 7-6(2), 6-4 και να περάσει στην προημιτελική φάση στο Masters του Παρισιού.

Ο 27χρονος Γκρίκσπορ έβαλε πολύ δύσκολα στον Σέρβο, σε ένα παιχνίδι με ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, καθώς στο 3ο σετ οι θεατές είχαν πάρει ξεκάθαρα το μέρος του Ολλανδού.

Ο Τζόκοβιτς τελείωσε τον αγώνα με επτά διπλά λάθη και 30 winners, 13 λιγότερους από τον αντίπαλό του, όμως με οκτώ σερί πόντους μετά το 4-4 στο 3ο σετ βγήκε από τα δύσκολα.

Στα προημιτελικά της Παρασκευής (3/11) θα παίξει με τον νικητή της συνάντησης ανάμεσα στον Ντάνιελ Αλτμάιερ και τον Χόλγκερ Ρούνε, που ακολουθεί στο πρόγραμμα.

Ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε γρήγορα με 3-0 και 4-1, όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική. Ο Γκρίκσπορ μείωσε σε 4-2, με το πρώτο δικό του break μείωσε σε 4-3 και ισοφάρισε σε 4-4.

Στο 8ο game o Tζόκοβιτς υπέπεσε σε τρία διπλά λάθη(!), με τον Ολλανδλο να φθάνει σε νέο break για το 5-4 και με love game να κατακτά το σετ με 6-4.

Με τους παίκτες να έχουν από τρία χαμένα break points και να διατηρούν αλώβητα τα service games, το 2ο σετ οδηγήθηκε στο 6-6 και στo tie break. Eκεί ο Τζόκοβιτς πήρε πέντε στη σειρά πόντους (5-0) και κατέκτησε το σετ με 7-6(2).

Ο Σέρβος με break στο 5ο game προηγήθηκε 3-2 στο 3ο σετ και διατηρώντας το σερβίς του έκανε το 4-2. Ο Γκρίκσπορ είχε νέα απάντηση, μείωσε σε 4-3 και με break έφερε νέα δεδομένα (4-4). Ομως σε εκείνο το σημείο ο Τζόκοβιτς πήρε οκτώ στη σειρά πόντους και με δύο love games πήρε το σετ με 6-4 και μαζί την πρόκριση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα