Σίνερ: Λατρεύει τα μικρά ράλι και με αυτά κυριαρχεί

Σίνερ: Λατρεύει τα μικρά ράλι και με αυτά κυριαρχεί
Η στατιστική ανάλυση των αγώνων του Γιάνικ Σίνερ στο Australian Open, έδειξε πως ο 22χρονος Ιταλός βασίζει το παιχνίδι του στα ράλι μέχρι τα τέσσερα χτυπήματα.

Ο Γιάνικ Σίνερ είναι αλάνθαστος μέσα στο 2024, μπαίνει στο Indian Wells μετρώντας 12 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, που μεταφράζονται με τους τίτλους στο Australian Open και στο 500άρι τουρνουά στο Ρότερνταμ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση της Infosys ATP Beyond The Numbers στα παιχνίδια του 22χρονου Ιταλού στο Australian Open, πρώτα στον ημιτελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και μετά στον τελικό με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, όπως και συνολικά στο τουρνουά.

Η ανάλυση έδειξε πως ο Σίνερ βασίστηκε περισσότερο στα μικρά ράλι για να επιβάλει το παιχνίδι του και την κυριαρχία του.

Συνολικά στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς και στα επτά παιχνίδια του Σίνερ, το 59% των πόντων παίχτηκαν στα ράλι μέχρι τα τέσσερα χτυπήματα, το 24% στα ράλι από πέντε ως οκτώ χτυπήματα και μόλις το 18% στα ράλι από τα 9+ χτυπήματα.

Σε αυτά τα ποσοστά πάνω κάτω κινήθηκαν οι πόντοι και στους αγώνες του με τους Τζόκοβιτς και Μεντβέντεφ, που απέτυχαν να οδηγήσουν τον Σίνερ στα μεγάλα ράλι.
Ας δούμε πώς εξελίχθηκαν στατιστικά τα παιχνίδια του στους δυο μεγάλους αντιπάλους του και στο τέλος έφεραν τον τίτλο.

  • Στα ράλι 0-4 χτυπήματα απέναντι σε Τζόκοβιτς και Μεντβέντεφ ο Σίνερ κέρδισε σε ποσοστό 57% (162 οι κερδισμένοι πόντοι, 124 οι χαμένοι πόντοι).
  • Στα ράλι 5-8 χτυπημάτων ο Σίνερ είχε 63 κερδισμένους πόντους και 69 χαμένους (ποσοστό επιτυχίας 48%)
  • Στα ράλι 9+ κέρδισε 45 πόντους, έχασε 46 (49%)
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα