Τσιτσιπάς: Κόντρα στον Σίνερ στα ημιτελικά του Mόντε Κάρλο

Δημήτρης Ντζάνης
O Γιανικ Σίνερ πανηγυρίζει
Ο Γιάνικ Σίνερ νικώντας δύσκολα τον Χόγλκερ Ρούνε με 2-1 σετ, έφθασε το φετινό του ρεκόρ στο 25-1 και έκλεισε ραντεβού με τον Στέφανο Τσιτσιπά στα ημιτελικά στο Μasters του Μόντε Κάρλο.

Ο Γιάνικ Σίνερ είδε κι έπαθε μέχρι να καταβάλει την αντίσταση του πεισματάρη Χόλγκερ Ρούνε με 6-4, 6-7(6), 6-3 σε δύο ώρες και 30 λεπτά, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά στο Masters του Μόντε Κάρλο.

Εκεί όπου το Σάββατο (13/4) ο 22χρονος Ιταλός θα παίξει με τον Στέφανο Τσιτσιπά για μια θέση στον τελικό.

Ο Σίνερ έφθασε στην 25η νίκη του σε 26 αγώνες μέσα στο 2024, έχοντας ηττηθεί μόνο από τον Κάρλος Αλκαράθ στα ημιτελικά του Indian Wells και έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο στα άλλα τρία τουρνουά που έχει αγωνιστεί, το Australian Open, το 500άρι στο Ρότερνταμ και το Masters στο Μαϊάμι.

Ο «εφτάψυχος» Ρούνε στο τέλος δεν άντεξε

Ο δεύτερος χρονικά προημιτελικός ήταν ντέρμπι. Ο Ρούνε δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το μοναδικό του πόντο για break στο 1ο σετ, με τον Σίνερ να ισοφαρίζει σε 2-2.

Σε αντίθεση με τον Ιταλό, που προηγήθηκε 15-40 και στην πρώτη δική του ευκαιρία, προσπέρασε με 3-2. Από εκεί και μετά ο Σίνερ έκανε αυτό που χρειαζόταν, δεν κινδύνευσε στα service ganes και με love game έφθασε στο 6-4 σε 42 λεπτά.

Το 2ο σετ άρχισε με τρία love games, με τον Σίνερ να ισοφαρίζει σε 2-2. Ο Δανός με δύο διπλά λάθη και έναν wimmer από τον αντίπαλό του βρέθηκε στο 0-40, όμως με πέντε στη σειρά πόντους, πέτυχε το 3-2 και «σβήνοντας» νέο break point στο 9o game, προηγήθηκε με 5-4. Ο Σίνερ με love game ισοφάρισε 5-5, μετά είχε τριπλό break point, όμως ο Ρούνε άντεξε και εδώ, κάνοντας το 6-5.

Ο Ιταλός με love game έστειλε το σετ στο tie break. Eκεί ο Ρούνε είχε τα ψυχικά αποθέματα να μείνει στο παιχνίδι, έχοντας να αντιμετωπίσει διπλό match point από τον Σίνερ στο 6-4, να φθάσει σε δικό του set point (7-6) και με τον Σίνερ να στέλνει με το backhand την μπάλα στο φιλέ, να κατακτά το σετ με 7-6(6) σε 76 λεπτά.

Mε τους παίκτες να διατηρούν το σερβίς τους χωρίς προβλήματα το 3ο σετ κύλησε στο 2-2. Ο Ρούνε απέτυχε να εκμεταλλευτεί και το 2ο break point που βρήκε στον αγώνα, με τον Σίνερ να κάνεi το 3-2.

Mε love game ο Ρούνε ισοφάρισε σε 3-3, ο Σίνερ με τον ίδιο τρόπο έφθασε στο 4-3 και στο 8ο game και στο 15-40 από διπλό λάθος από τον Ρούνε, έφθασε σε καθοριστικό break για το 5-3.

Ο Ιταλός σέρβιρε για την τελική επικράτηση, έφθασε στο 40-30 και στο 3ο match point και με τον Ρούνε να έχει άστοχη επιστροφή στο σερβίς του πήρε το σετ με 6-3, κλείνοντας ραντεβού με τον Τσιτσιπά.

Ο Σίνερ έφερε στο 2-2 τη σειρά των αγώνων του με τον Ρούνε, παίρνοντας ρεβάνς για την περσινή ήττα στα ημιτελικά στο Μόντε Κάρλο, έχοντας 28 winners, 11 αβίαστα λάθη και τον αντίπαλό του 33 winners, αλλά και 23 αβίαστα λάθη.

Ο Τσιτσιπάς ανέβηκε στο Νο.11, ο Σίνερ ξανά στο Νο.2

Ο αποκλεισμός του Χόλγκερ Ρούνε παράλληλα έφερε τον Τσιτσιπά να κερδίζει μια θέση στην κατάταξη της ΑΤP, ξεπερνώντας τον Δανό, στο Νο.11. Ο 25χρονος Ελληνας μπορεί να επιστρέψει στο Top-10, όμως θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα των Ντε Μινόρ και Ρουντ.

Αντίθετα η ολοκλήρωση του τουρνουά θα βρει τον Γιάνικ Σίνερ να ανεβαίνει ξανά στο Νο.2., αφήνοντας πίσω του τον Αλκαράθ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα