Τζόκοβιτς: Εμφανής ο κίνδυνος να χάσει την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη

djokovic_rome24
Ο πρόωρος αποκλεισμός του Τζόκοβιτς από το τουρνουά της Ρώμης, ο οποίος αύξησε τις πιθανότητες για την πτώση του από το Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο πρόωρος αποκλεισμός του Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά Masters της Ρώμης από τον Αλεχάντρο Ταμπίλο με 6-2, 6-3, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου, φέρνει τον Σέρβος τενίστα σε δυσμενή θέση αναφορικά με την Νο.1 θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την ανάδειξή του ως ο γηραιότερος Νο.1 της ATP, είναι πολύ πιθανό να πέσει από την κορυφή της κατάταξης. Αυτό θα συμβεί, καθώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά το τέλος του τουρνουά της Ρώμης θα διατηρήσει διαφορά 1090 βαθμών από τον Νο.2 Γιανίκ Σίνερ, η οποία με την έναρξη του Roland Garros θα εξαλειφθεί. Για την ακρίβεια ο έμπειρος Σέρβος θα χάσει 2000 βαθμούς από την περσινή κατάκτηση του τροπαίου στο Παρίσι, με συνέπεια ο Ιταλός τενίστας να ανεβεί στο Νο.1 με διαφορά 865 πόντων.

Αυτό σημαίνει πως ο Νόλε για ν' ανακτήσει την πρωτιά στο ATP Ranking θα χρειαστεί να κατακτήσει ξανά το γαλλικό major τίτλο και ο Σίνερ ν' αποκλειστεί από τη συνέχεια του Grand Slam πολύ νωρίς. Για τον Σέρβο δεν είναι εφικτή ούτε η ήττα στον τελικό του Παρισίου, καθώς εάν ο Σίνερ καταφέρει να φτάσει στα ημιτελικά θ' ανέβει για πρώτη φορά στο Νο.1 της ATP.

Πέραν του Γιανίκ Σίνερ, στο παιχνίδι του Νο1 είναι και οι Μεντβέντεφ, Αλκαράθ. Ο Ρώσος είναι ακόμα στο παιχνίδι της υπεράσπισης των 1000 βαθμών που κατέκτησε πέρυσι στη Ρώμη, ενώ ο Ισπανός έχει να υπερασπιστεί 720 βαθμούς στο Γαλλικό Όπεν από την περσινή του πορεία στα ημιτελικά.

Άξιο να σημειωθεί πως η συμμετοχή του επικρατέστερου υποψήφιου για το Νο.1, Γιανίκ Σίνερ, στο γαλλικό Grand Slam είναι αμφίβολη, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει μετά την απόσυρσή του από το τουρνουά της Ρώμης πως θα είναι δύσκολο να λάβει μέρος στο Roland Garros χωρίς αγωνιστικό ρυθμό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα