Σίνερ: Πρώτος τίτλος ως Νο.1, πρώτος τίτλος και στο χορτάρι στο Χάλε

Δημήτρης Ντζάνης
sinner
O Γιάνικ Σίνερ είναι ανίκητος και στο χορτάρι, νικώντας τον Χούμπερτ Χουρκάτς με 2-0 σετ, πήρε τον τίτλο στο Χάλε της Γερμανίας, είναι ο 14ος στην καριέρα του και ο 1ος σε αυτή την επιφάνεια.

Ο Γιάνικ Σίνερ συνδύασε το πρώτο τουρνουά ως Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, με τον πρώτο τίτλο της καριέρας στο χορτάρι, νικώντας τον Χούμπερτ Χουρκάτς με 7-6(8), 7-6(2) στον τελικό του 500αριού τουρνουά στο Χάλε της Γερμανίας.

Ο 22χρονος Σίνερ έγινε ο 8ος παίκτης στην ιστορία που γίνεται πρωταθλητής στο πρώτο τουρνουά που αγωνίζεται ως Νο.1. Την αρχή είχε κάνει ο Τζίμι Κόνορς πριν από 50 χρόνια στην Ινδιανάπολη και ο τελευταίος ήταν ο Άντι Μάρεϊ στα ATP Finalls το 2016.

O Σίνερ έφθασε στον 14ο τίτλο στην καριέρα του και 4ο μέσα στο 2024, μετά το Australian Open, το 500άρι στο Ρότερνταμ και το Masters στο Μαϊάμι, φθάνοντας στις 38 νίκες σε 41 παιχνίδια μέα στη σεζόν.

Στο 1ο σετ οι φιναλίστ διατήρασαν το σερβίς τους, με τον Χουρκάτς να διατηρεί προβάδισμα ενός game, με τον Πολωνό να προηγείται με 5-4, 6-5 και τον Σίνερ να απαντά με love games για το 5-5 και το 6-6. Στο tie break o Σίνερ προηγήθηκε 5-2, ο Χουρκάτς ισοφάρισε σε 5-5, με δύο σερί πόντους είχε set point στο 7-6, όμως ο Ιταλός απάντησε και στο 3ο συνολικά set point, πήρε το σετ με 7-6(8).

Παρόμοια εικόνα και στο 2ο σετ, χωρίς breaκ και τον Σίνερ να έχει αυτή τη φορά το προβάδισμα, έφθασε στο 5-4 και στο 6-5 και τον Χουρκάτς με love game να ισοφαρίζει σε 6-6 για νέο tie break. Αυτή τη φορά ο Σίνερ κυριάρχησε, προηγήθηκε 5-1 και έφθασε στο 7-6(2) και στον τίτλο.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα