Τσιτσιπάς - Μετζέντοβιτς 2-0: Συνεχίζει στα προημιτελικά στο Γκστάαντ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πιο έμπειρος και ουσιαστικός στα κρίσιμα σημεία, νίκησε τον Σέρβο, Χαμάντ Μετζέντοβιτς με 2-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά στο 250άρι χωμάτινο τουρνουά του Γκστάαντ της Ελβετίας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σώσει τέσσερα set points στο 1ο σετ με αντίπαλο τον Σέρβο, Χαμάντ Μετζέντοβιτς και αφού απέφυγε την κακοτοπιά, στη συνέχεια επέβαλε τον ρυθμό του και με 7-6(6), 6-3 πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά στο στο 250άρι χωμάτινο τουρνουά του Γκστάαντ.

Επόμενος αντίπαλός του, την Παρασκευή (19/7) ο Φάμπιο Φονίνι, καθώς ο Ιταλός, νίκησε τον Περουβιανό, Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας με 3-6, 7-6(5), 7-5.

Έσωσε τέσσερα set points για το 1-0

Ο Χαμάντ Μετζέντοβιτς μπήκε καλύτερα στον αγώνα και διατήρησε την πρωτοπορία με 1-0, 2-1 και 3-2. Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 3-3 και στο 7ο game, έπειτα από δύο διπλά λάθη από τον Σέρβο, ο Τσιτσιπάς βρήκε ισάριθμα break points.

Σε εκείνο το σημείο σταμάτησε προσωρινά, καθώς ο Μετζέντοβιτς ένιωσε αδιαθεσία και αφού έλαβε ιατρική φροντίδα, επέστρεψε, διατηρώντας το σερβίς του για το 4-3.

Το σετ κύλησε μέχρι το 5-4 υπέρ του Σέρβου, με τον Μετζέντοβιτς να φθάνει στο 0-40 και σε τριπλό set point.

Εκεί φάνηκε η εμπειρία τού Τσιτσιπά, με δύο winners και έναν άσο ισοφάρισε, πήρε το game και το σετ πήγε στο tie break. Εκεί ο Σέρβος έχασε και 4ο set point στο 6-5, σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά που στην πρώτη δική του ευκαιρία πήρε το σετ με 7-6(6)

Ενα break απλοποίησε το 2ο σετ


Ο Τσιτσιπάς έσωσε break point, πριν κάνει το 1-0 στο 2ο σετ και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διατήρησε το σερβίς του για το 2-1 και το 3-2. Στο 6o game ο Έλληνας παίκτης βρήκε την ευκαιρία για το σημείο που απλοποίησε την κατάσταση. Νέο break για το 4-2 και «σβήνοντας» νέο break point, ξέφυγε με 5-2.

Ο Μετζέντοβιτς προσπάθησε να κρατηθεί στο παιχνίδι (5-3), όμως ο Τσιτσιπάς με love game, έκλεισε το σετ με 6-3 και εξασφάλισε την πρόκριση, έπειτα από αγώνα μιας ώρας και 43 λεπτών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα