O Nαδάλ ξανά σε τελικό, έπειτα από 25 μήνες!

O Ραφάελ Ναδάλ
Ο Ράφαελ Ναδάλ επιστρέφει σε τελικό μετά τον Ιούνιο του 2022 και τον 14ο θρίαμβό του στο Roland Garros και στο 250άρι τουρνουά στο Μπάσταντ της Σουηδίας θα παίξει για τιον 93ο τίτλο στην καριέρα του.

Ο Ράφαελ Ναδάλ ξανά σε τελικό. Ο 38χρονος Ισπανός νικώντας τον Σέρβο, Ντούγιε Αγντούκοβιτς με 4-6, 6-3, 6-3 προκρίθηκε στον τελικό στο 250άρι τουρνουά στο Μπάσταντ της Σουηδίας και το πανηγύρισε σαν μικρό παιδί.


Ο Ναδάλ επιστρέφει σε τελικό έπειτα από 25 μήνες και τις 5 Ιουνίου 2022, όταν νικούσε τον Κάσπερ Ρουντ με 3-0 σετ και κατακτούσε για 14η φορά το Roland Garros!

Δέκα εννέα χρόνια πριν, ο Ναδάλ είχε πάρει ως έφηβος τον τίτλο στο Μπάσταντ και τώρα βρίσκεται ξανά στον τελικό τού τουρνουά.

Την Κυριακή (21/7) με αντίπαλο έναν εκ των Τιάγκο Τιράντε (Αργεντινή) και Νούνο Μπόρζες από την Πορτογαλία, θα παίξει στον 131ο τελικό στην καριέρα του, τον 72ο στο χώμα, διεκδικώντας τον 93ο τίτλο του.

Ο Ναδάλ έχει παίξει τέσσερα παιχνίδια στο Μπάσταντ και με εξαίρεση το 2-0 απέναντι στον Κάμερον Νόρι στην αρχή, μετά χρειάστηκε τρία σετ σε τρία παιχνίδια, πριν από 24 ώρες έπαιξε προημιτελικό τεσσάρων ωρών, όμως το σώμα του άντεξε.


«Πάντα είναι υπέροχο συναίσθημα να επιστρέφεις σε έναν τελικό. Έχω κερδίσει τέσσερις σερί αγώνες, κάτι που δεν μπόρεσα να πραγματοποιήσω πριν από δύο χρόνια. Έγιναν πολλά πράγματα, αλλά ακόμα σε αυτή τη διαδικασία ανάρρωσης, έχασα πολλά, επειδή πριν από ένα χρόνο έκανα μια πολύ σημαντική επέμβαση στο ισχίο.

Αλλά παλεύω, πάλεψα σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά για να είμαι εδώ που είμαι σήμερα και νομίζω ότι αγώνες όπως ο χθεσινός, όπως ο σημερινός, με βοηθούν να βελτιώσω πολλά πράγματα στο παιχνίδι μου. Είμαι χαρούμενος με αυτό και ας δούμε αν θα μπορέσω να παίξω λίγο καλύτερα στον τελικό» δήλωσε ο Ναδάλ, που έφθασε στην 11η νίκη σε 19 παιχνίδια μέσα στο 2024.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα