Στρουφ - Τσιτσιπάς 1-2: Πρόκριση με ανατροπή στο Σινσινάτι

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε σε δύσκολη θέση απέναντι στον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ, όμως το πάλεψε, έφερε την ανατροπή και μαζί τη νίκη με 4-6, 6-4, 6-3 για την πρόκριση στη φάση των «32» στo Masters του Σινσινάτι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χαμογέλασε ξανά. Έπειτα από τις ταραχώδεις ημέρες που ακολούθησαν το καναδικό Masters, κι έφεραν τη λύση συνεργασίας με τον πατέρα του Απόστολο, ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στις επιτυχίες, νίκησε τον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ με 4-6, 6-4, 6-3 για την την πρόκριση στη φάση των «32» στo Masters του Σινσινάτι. Εκεί όπου θα περιμένει τον αντίπαλό του από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Βρετανό, Τζακ Ντρέιπερ και τον Ισπανό, Tζάουμε Μουνάρ.

Η παρουσία του Δημήτρη Χατζηνικολάου στο πλευρό του 26χρονου παίκτη, λειτούργησε θετικά. Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-4, 3-1. Σε εκείνο το σημείο ακούστηκαν τα λόγια από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, «πάμε να μείνεις, παλεύεις».

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Τσιτσιπάς αρχικά βελτίωσε την ψυχολογία του και το break, έφερε την αλλαγή και στην αγωνιστική του εικόνα. Πόντο με τον πόντο, ήρθε η ισοφάριση και η απόλυτη κυριαρχία στο 3ο σετ, με τον Τσιτσιπά να πετυχαίνει love game στα τρία τελευταία service games.

Κακή αρχή και 0-1

Ο Τσιτσιπάς παρότι υπέπεσε σε δύο διπλά λάθη, διατήρησε το σερβίς του στο εναρκτήριο game. Oι παίκτες χωρίς προβλήματα διατήρησαν το σερβίς τους μέχρι το 2-2. Στο 5ο game, μετά το νέο διπλό λάθος από τον Τσιτσιπά, ο Στρουφ βρήκε το πρώτο break point στον αγώνα, όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Με τους παίκτες να μην έχουν ρυθμό και ο αγώνας να παίζεται κυρίως σε ράλι μέχρι τέσσερις πόντους, το σκορ έφθασε στο 4-4.

Στο 9ο game έγινε η ζημιά για τον Τσιτσιπά, με νέο διπλό λάθος αυτή τη φορά έδωσε διπλό break point στον αντίπαλό του, με άσο «έσβησε» τον 1ο πόντο, όμως το αβίαστο λάθος με το backhand, έφερε το 5-4 υπέρ του Στρουφ. Ο Γερμανός σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ, και το πέτυχε για το 6-4 σε 36 λεπτά.

«Πάμε να μείνεις, παλεύεις» και η ανατροπή

Mε δύο άσους στη σειρά ο Τσιτσιπάς πήρε το εναρκτήριο game στο 2ο σετ. Μετά, με τις λάθος επιστροφές, πέταξε τέσσερις ευκαιρίες για break, με τον Στρουφ να ισοφαρίζει σε 1-1.

Και σα μην έφθανε αυτό, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε αντιμέτωπος με break (15-40), έσωσε το πρώτο, όμως το forehand βολέ σταμάτησε στο φιλέ, με τον Στρουφ να προσπερνά με 2-1 και με ευκολία να φθάνει στο 3-1.

«Πάμε να μείνεις, παλεύεις» ήταν η προτροπή από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου. Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 3-2 και στο 6ο game έφθασε στο ζητούμενο: Προηγήθηκε με 15-40 και στη 2η ευκαιρία, με ανέβασμα στο φιλέ, πέτυχε το break για το 3-3.

Με δύο άσους στο 7o game ο Τσιτσιπάς προσπέρασε με 4-3, δείχνοντας ψυχολογική άνοδο. Μάχη έγινε στο 8ο game, ο Στρουφ άρχισε με δυο διαδοχικά διπλά λάθη, ο Τσιτσιπάς βρήκε δύο φορές το αβαντάζ για break, όμως δεν το πέτυχε (4-4).

Ο 26χρονος Ελληνας παίκτης έκανε το 5-4 και στο 10 game δεν είπε «όχι» στα διπλά λάθη του Στρουφ. Σε τρία υπέπεσε ο Γερμανός, το τελευταίο έφερε και το break και το 6-4 υπέρ του Τσιτσιπά.

Απόλυτη κυριαρχία και πρόκριση

Η ισοφάριση έδωσε στον Τσιτσιπά μεγαλύτερη πίστη. Πετυχαίνοντας το πρώτο love game στον αγώνα προηγήθηκε 1-0 στο 3ο σετ. Ο Στρουφ είχε τέσσερις άσους, όμως δεν έκλεισε το game, αντ' αυτού με το 10ο συνολικά διπλό λάθος στον αγώνα, πρόσφερε νέο break στον Tσιτσιπά (2-0).

Με άνεση έγινε το 3-0 και με διαδοχικά love game ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 4-1, 5-2 και με τον ίδιο τρόπο έκλεισε το σετ με 6-3 και μαζί την πρόκριση, υψώνοντας τη γροθιά του.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα