Τσιτσιπάς - Νισικόρι 2-0 : Ξεκίνημα με το... δεξί στη Σαγκάη

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στις νίκες στο tour, επικράτησε του Κέι Νισικόρι με 2-0 σετ για την πρόκριση για τον 3ο γύρο στο Masters της Σαγκάης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αυτή τη φορά τα κατάφερε απέναντι στον Κέι Νισικόρι, επικράτησε με 7-6(6), 6-4 και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο στο Masters της Σαγκάης.

Εκεί ο 26χρονος Ελληνας θα παίξει με τον Αλεξάντρ Μίλερ, καθώς ο Γάλλος νίκησε τον Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 6-3, 6-2.

Mετά τον πρόωρο αποκλεισμό από τον Αλεξ Μίκελσεν στο Τόκιο, ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στις επιτυχίες, πετυχαίνοντας τη 2η νίκη στην καριέρα του απέναντι στον Νισικόροι, αλλά και παίρνοντας μια άτυπη ρεβάνς από τον 34χρονο Ιάπωνα, για την ήττα του τον Αύγουστο, στο Masters του Καναδά.

Έσωσε break point, set point πριν από το 1-0

Ο Τσιτσιπάς παρότι είχε δύο διπλά λάθη, με τέσσερις winners έκανε το 1-0. Ακολούθησαν τρία διαδοχικά love games, για το 2-2.

Στο 5o game ο Τσιτσιπάς με δύο άσους και δύο winners, πήρε ξανά την πρωτοπορία με 3-2, έχοντας συνολικά 11 winners και 10 αβίαστα λάθη.

Τα λάθη συνεχίστηκαν από τον Τσιτσιπά στα service game του Νισικόρι, που έφθασε σε τρίτο διαδοχικό love game. Στο ίδιο μοτίβο ο Τσιτσιπάς με τρεις winners, έκλεισε το 7ο game (4-3), αλλά και μετά το 4ο service game από τον Ιάπωνα, δεν είχε κατακτήσει πόντο (4-4).

Στο 9ο game o Νισικόρι βρήκε τον πρώτο break point στον αγώνα (30-40), όμως η αντίδραση από τον Τσιτσιπά ήταν σωστή (5-4).

Χωρίς αν αλλάξει κάτι, το σετ οδηγήθηκε στο tie break, ο Τσιτσιπάς προγηγήθηκε με 4-2 και 5-4, ο Νισικόρι προσπέρασε με 6-5, φθάνοντας σε set point, όμως στη συνέχεια υπέπεσε σε τρία σερί αβίαστα λάθη, με τον Τσιτσιπά να κατακτά το σετ με 7-6(6), έχοντας 22 winners και ισάριθμα αβίαστα λάθη.

Εκλεισε το σετ στο 4ο match point

Το 2ο σετ άρχισε με τον Στέφανο Τσιτσιπά να πετά τις δύο ευκαιρίες για break point, ο Νισοκόρι έχασε τη δική του στο 2ο game, για το 1-1. Bγάζοντας τρεις άσους στο 4ο game, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 2-2, με τον Νισικόρι να απαντά με love game για το 3-2.

Aμέσως μετά ο Νισικόρι ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ, για να δεχθεί φροντίδα στην αριστερή γάμπα.

Με την επιστροφή του στο παιχνίδι, ο Ιάπωνας φάνηκε να μην μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Ετσι ο Τσιτσιπάς με love game έκανε το 3-3, αμέσως μετά βρήκε διπλό break point, δεν έχασε την ευκαιρία, παίρνοντας την πρωτοπορία στο σκορ με 4-3 και με νέο love game προηγήθηκε με 5-3.

Μάλιστα, προηγήθηκε 0-40, έχοντας τρία σερί match points, όμως ο Νισικόρι γύρισε τούμπα το game (5-4). O Τσιτσιπάς σέρβιρε για τη νίκη, βρήκε δυο νέα match point, δεν λάθεψε, κλείνοντας το σετ με 6-4 και μαζί την πρόκριση.


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα