Σέιμποθ Γουάιλντ - Τσιτσιπάς 1-2: Δύσκολη πρόκριση στα προημιτελικά στην Αμβέρσα

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Σέιμποθ Γουάιλντ, μέχρι να επικρατήσει με 2-1 σετ και να προκριθεί στα προημιτελικά στο 250άρι τουρνουά στην Αμβέρσα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο κρίσιμο σημείο του 3ου σετ έδειξε ψυχραιμία για να νικήσει τον Βραζιλιάνο, Σέιμποθ Γουάιλντ με 7-6(5), 4-6, 7-5 και να περάσει στα προημιτελικά στο 250άρι τουρνουά στην Αμβέρσα.

Εκεί, το απόγευμα της Παρασκευής (18/10, 19:30) θα αντιμετωπίσει τον Γίρι Λεχέτσκα, o Τσέχος στο δικό του παιχνίδι, νίκησε τον Γερμανό, Ντάνιελ Αλτμάιερ με 6-4, 6-3.

Καθάρισε στο tie break για το 1-0

O Τσιτσιπάς χρειάστηκε το 2ο αβαντάζ για να ισοφαρίσει 1-1 στο εναρκτήριο σετ και τον Σέιμποθ Γουάιλντ με love game να κάνει το 2-1 και με ευκολία να φθάνει στο 3-2.
Με το σετ να κυλά στον ίδιο ρυθμό, ο Βραζιλιάνος προηγήθηκε 4-3, με τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει σε 4-4.

Ο Σέιμποθ Γουάιλντ με τρεις στη σειρά άσους έκλεισε το 9ο game (5-4), με love game έκανε το 6-5 και με τον ίδιο τρόπο ο Τσιτσιπάς έστειλε το σετ στο tie break.

 

Εκεί ο Τσιτσιπάς με mini break έκανε το 3-2, ξέφυγε με 5-2, έφθασε σε τέσσερα set point (6-2) και χρειάστηκε το 4ο και το λάθος από τον Σέιμποθ Γουάιλντ για να κατακτήσει το σετ με 7-6(5).

Tο πρώτο break στον αγώνα έφερε το 1-1

Ο Τσιτσιπάς άρχισε να λειτουργεί καλύτερα στο ξεκίνημα του 2ου σετ, μείωσε τα αβίαστα λάθη και διατηρώντας με άνεση το σερβίς του, προηγήθηκε με 3-2 και τον Σέιμποθ Γουάιλντ με υπέροχο drop shot να κατακτά το 6o game για το 3-3.

To ζητούμενο ήταν ποιος και πότε θα έβρισκε την πρώτη ευκαιρία για break point στο παιχνίδι. Ο Σέιμποθ Γουάιλντ έφθασε πρώτος σε διπλό break point (15-40) και με το διπλό λάθος από τον Τσιτσιπά, το πέτυχε, προσπερνώντας με 4-3 και με love game έκανε το 5-3.

Ο Τσιτσιπάς με το δικό του love game, μείωσε σε 5-4, όμως δεν ήταν αρκετό, ο Σέιμποθ Γουάιλντ είχε την ευκαιρία, δεν την άφησε, κατακτώντας το σετ με 6-4.

Έδειξε χαρακτήρα στο κρίσιμο σημείο, πήρε την πρόκριση

Το 3ο σετ βρήκε τον Τσιτσιπά να διατηρεί το προβάδισμα (1-0, 2-1) και τον Σέιμποθ Γουάιλντ να ισοφαρίζει.

Με δύο winner κι έναν άσο ο Τσιτσιπάς έκλεισε το 5ο game (3-2) και στο επόμενο game ο 26χρονος βρήκε το πρώτο του break point (30-40), όμως ο Σέιμποθ Γουάιλντ με δύο άσους κι ένα λάθος από τον Τσιτσιπά, ισοφάρισε σε 3-3.

Στο νέο προβάδισμα του Τσιτσιπά με 4-3 και 5-4 ο 24χρονος Βραζιλιάνος είχε ισάριθμες απαντήσεις για το 4-4 και το 5-5.

Στο 11ο game ο Τσιτσιπάς βρέθηκε αντιμέτωπος με το 15-40 και μετά με διπλό λάθος κινδύνεψε ξανά με νέο break point, όμως βγήκε από τη στενωπό για το 6-5.

Αμέσως μετά ο Τσιτσιπάς έφθασε στο ζητούμενο, στο μοναδικό break στον αγώνα, βρέθηκε με δικό του το αβαντάζ, με τον Βραζιλιάνο να κάνει διπλό λάθος κι έτσι να κατακτά το σετ με 7-5 και μαζί την πρόκριση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα