Τσιτσιπάς - Φις 0-2: Αποκλεισμός στα προημιτελικά στη Βασιλεία

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αρτούρ Φις, με τον Γάλλο να επικρατεί με 2-0 σετ και να προχωρά στα ημιτελικά στο 500άρι τουρνουά της Βασιλείας.

Η προσπάθεια για τον Στέφανο Τσιτσιπά να φθάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στο 500άρι τουρνουά στη Βασιλεία, σταμάτησε στον Αρτούρ Φις, ο 20χρονος Γάλλος σαφώς ανώτερος επικράτησε με 7-5(5), 6-3 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο 26χρονος Ελληνας παίκτης γνώρισε τη 2η ήττα από τον Φις σε ισάριθμες συναντήσεις στο tour, χάνοντας παράλληλα και πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια να προλάβει τα ATP Finals στο Τορίνο (10-17 Νοεμβρίου).

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς έσωσε δύο set points στο 12ο game, αλλά στο tie break o Φις δεν λάθεψε στην 4η συνολικά ευκαιρία για να το κατακτήσει. Αντίθετα, μετά το break στο 5ο game, o Γάλλος κυριάρχησε στο 2ο σετ, με τον Τσιτσιπά να μην έχει απαντήσεις.

Έσωσε τρία set point, δεν απέφυγε το 0-1

Ο Φις άρχισε το παιχνίδι με love game και προηγήθηκε 2-1, με τον Τσιτσιπά στο πρώτο δικό του love game να ισοφαρίζει σε 2-2. Mε τον Φις να παίρνει ξανά την πρωτοπορία (3-2), ο Γάλλος βρήκε πρώτος break point, που «έσβησε» με winner ο Τσιτσιπάς, για να διατηρήσει το σερβίς του για το 3-3.

 

Ο Γάλλος χωρίς να απειληθεί έκανε το 4-3 και ξανά στο 8o game ο Τσιτσιπάς βρέθηκε αντιμέτωπος με break point, όμως και πάλι είχε ψύχραιμη αντίδραση για να βγει από τη δύσκολη θέση (4-4).

Το διπλό λάθος από τον Φις (15-30) φάνηκε να δημιουργεί πίεση στον Γάλλο, όμως με τρεις πόντους στη σειρά έφθασε στο 5-4.

Σε τρίτο διαδοχικό service game του Τσιτσιπά, ο Φις βρέθηκε να έχει break και μάλιστα διπλό set point (15-40), όμως ο Ελληνας παίκτης με τέσσερις πόντους στη σειρά έκανε το 5-5 και με love game για το 6-6, έστειλε το σετ στο tie break.

Ο Φις με mini break έκανε το 2-1, ο Τσιτσιπάς το πήρε πίσω μειώνοντας σε 3-2, προσπέρασε με 4-3, ο Γάλλος βρέθηκε στο 5-4, με winner βρήκε ξανά διπλό set point (6-4) κι αυτή τη φορά έφθασε στον στόχο του και στην κατάκτηση του σετ με 7-6(5).

Ένα break έφερε την απογοήτευση και την ήττα

Τώρα ήταν η σειρά για τον Τσιτσιπά να ανοίξει με love game, το 2ο σετ και με δύο διαδοχικούς άσους να φθάσει στο 2-1. Μια άτσαλη επαφή της μπάλας με τη ρακέτα και το διπλό λάθος έφεραν σε δύσκολη θέση τον Τσιτσιπά στο 5ο game (15-40), κι ο Φις με winner πέτυχε το break για να προσπεράσει με 3-2.

Ο Γάλλος με love game έκανε το 4-2, ο Τσιτσιπάς απάντησε με τον ίδιο τρόπο (4-3) κι «έχει πολύ ακόμα» ακούστηκε από την ομάδα του.

Ομως ο Φις με νέο love game έκανε το 5-3, ο Τσιτσιπάς κλήθηκε να μειώσει εκ νέου, και δεν τα κατάφερε, από το 30-15 ο Γάλλος έφθασε στο match point (30-40) και με winner πήρε το σετ με 6-3 και μαζί την πρόκριση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα