Ο Τζόκοβιτς στα ημιτελικά στο Miami Open και συνεχίζει να γράφει ιστορία (vid)

O Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία, με μια εκπληκτική επιστροφή στο 2ο σετ νίκησε τον Αμερικανό, Σεμπάστιαν Κόρντα με 6-3, 7-6(4), για την πρόκριση στα ημιτελικά στο Miami Open.
Ο Σέρβος σταρ σε ηλικία 37 ετών και 10 μηνών έγινε ο γηραιότερος παίκτης που θα αγωνιστεί σε ημιτελικό Masters, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ που ήταν ημιφιναλίστ στη Σαγκάη στην ηλικία των 37 ετών και 7 μηνών.
Παράλληλα ο Τζόκοβιτς έφθασε στους 79 ημιτελικούς στην καριέρα του σε ATP 1000 και παρέμεινε αήττητος στο Miami Open, φθάνοντας στο 8-0 στους προημιτελικούς, στην προσπάθεια για τον 7ο τίτλο του στο τουρνουά.
Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ κι απέναντι στον Βούλγαρο μετρά 12 νίκες στις 13 συναντήσεις τους.
Με τους παίκτες να διατηρούν το σερβίς τους το πρώτο σετ κύλησε μέχρι το 3-3, με τον Τζόκοβιτς να εκμεταλλεύεται την πρώτη ευκαιρία για break, για το 4-3 και στη συνέχεια με οκτώ στη σειρά πόντους να κατακτά το 1ο σετ με 6-3 σε 29 λεπτά.
Διαφορετική ήταν η εξέλιξη στο 2ο σετ, με τον Σεμπάστιαν Κόρντα να πετυχαίνει το πρώτο δικό του break και με love game να ξεφεύγει με 3-0 και με νέο αλάνθαστο game το σκορ να γίνεται 4-1.
O Αμερικανός φάνηκε έτοιμος για την ισοφάριση όταν προηγήθηκε με 5-2, όμως εκεί άρχισε η αντεπίθεση του Τζόκοβιτς, με break μείωσε σε 5-4, ισοφάρισε σε 5-5 κι έστειλε το σετ στο tie break, όπου ο Σέρβος ξέφυγε με 5-2 και 6-4, φθάνοντας στην κατάκτηση του σετ με 7-6(4) και στην πρόκριση.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.