Αλκαράθ: Δεν θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν

Δημήτρης Ντζάνης
Αλκαράθ: Δεν θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν
Ο Κάρλος Αλκαράθ μένει εκτός του Αυστραλιανού Όπεν εξ αιτίας τραυματισμού στο πόδι.

Η πρώτη μεγάλη απουσία από το Αυστραλιανό Όπεν ακούει στο όνομα Κάρλος Αλκαράθ. Ο 19χρονος Ισπανός και Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν εξ αιτίας τραυματισμού στο δεξί πόδι.

«Ήμουν στα καλύτερά μου στην preseason, έπαθα έναν τραυματισμό μέσα από μια τυχαία, αφύσικη κίνηση στο δεξί μου πόδι στην προπόνηση. Είχα δουλέψει τόσο σκληρά για να φτάσω στο καλύτερό μου επίπεδο για την Αυστραλία, αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παίξω στο Care A2+ Kooyong ή στο Australian Open.

Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να είμαι αισιόδοξος, να ανακάμψω και να κοιτάξω μπροστά. Τα λέμε στο Australian Open 2024» έγραψε ο Αλκαράθ.

Ο Αλκαράθ ήταν η μεγάλη αποκάλυψη για το 2022. Εγινε πρωταθλητής στο US Open, κατέκτησε τα Masters στη Μαδρίτη και στο Μαϊάμι, καθώς και τους τίτλους στη Βαρκελώνη και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Όμως αγωνιστικά η χρονιά έκλεισε με τραυματισμό. Πριν από τους ATP Finals και στο Μasters του Παρισιού, ο Αλκαράθ υπέστη μυική ρήξη στους πλάγιους κοιλιακούς μυς, μένοντας εκτός προπονήσεων για σχεδόν έξι εβδομάδες.


Παρότι δεν αγωνίστηκε στους ATP Finals, στο Τορίνο, ο αποκλεισμός του Ναδάλ στη φάση των ομίλων χάρισαν στον Αλκαράθ ένα ιστορικό ρεκόρ: Σε ηλικία 19 ετών και έξι μηνών ο έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία παίκτης που με την αλλαγή του χρόνου ήταν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα