Τζόκοβιτς: «Τα ΜΜΕ παρουσίασαν εντελώς λάθος την υπόθεση με την απέλαση»

Newsroom
Τζόκοβιτς: «Τα ΜΜΕ παρουσίασαν εντελώς λάθος την υπόθεση με την απέλαση»
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε σε κανάλι της Αυστραλίας για τα περσινά περιστατικά στο Australian Open, που οδήγησαν στην απέλασή του.

Για την περσινή απέλασή του από την Αυστραλία και την επιστροφή του τώρα στη Μελβούρνη, μίλησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος τενίστας παραχώρησε συνέντευξη στο Channel 9 της Αυστραλίας, όπου αναφέρθηκε στον τρόπο που τα ΜΜΕ χειρίστηκαν την υπόθεση, κατανοώντας -όπως τόνισε- τις αντιδράσεις των κατοίκων όταν την ώρα που αυτός έπαιρνε εξαίρεση να ταξιδέψει εκεί ανεμβολίαστος, οι ίδιοι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν ούτε μάσα στην χώρα τους.

«Πολλοί άνθρωποι έχουν λάθος ιδέα για το τι πραγματικά έγινε πέρυσι. Υπήρξαν πριν από μένα 2-3 άτομα που πήραν κανονικά εξαίρεση και μπήκαν στην Αυστραλία. Με τα ίδια δικαιολογητικά που είχα κι εγώ. Ακολούθησα όλους τους κανόνες. Η εξαίρεσή μου εγκρίθηκε από πάνελ γιατρών της Αυστραλίας. Είχα όλα τα σωστά έγγραφα κι όμως η κατάσταση εκτροχιάστηκε και μου έβαλαν ταμπέλες. Και ήταν τόσο μεγάλο το θέμα για τα κανάλια, που δεν είχα τη δύναμη να το αντιμετωπίσω. Δεν ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Με όλη αυτή την τρέλα και την πίεση που επικρατούσε, απλά ήθελα να γυρίσω σπίτι μου».

Στη συνέχεια ο Νόλε ρωτήθηκε αν καταλάβαινε το πώς ένιωθαν οι κάτοικοι στη Μελβούρνη που ο ίδιος επιχειρούσε να μπει στη χώρα χωρίς να έχει εμβολιαστεί, ενώ οι ίδιοι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν εντός της χώρας τους.

«Πρέπει να πω πως καταλαβαίνω ότι ήταν μία περίοδος έντασης και νεύρων για όλο τον κόσμο παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Αυστραλία για δύο χρόνια, λόγω των πολύ αυστηρών μέτρων. Οταν τα ΜΜΕ γράφουν ότι δεν έχω εμβολιαστεί και πάω να μπω στη χώρα έτσι, αν ήμουν στη θέση τους θα αναρωτιόμουν γιατί αφήνουν τον τάδε να μπει στη χώρα μου κι εγώ δεν μπορώ να μετακινηθώ. Επομένως τους καταλαβαίνω, αλλά επαναλαμβάνω ότι τα ΜΜΕ παρουσίασαν εντελώς λάθος το θέμα».

Τζόκοβιτς: «Ελπίζω να με υποδεχτούν καλά στη Μελβούρνη»

Ο Τζόκοβιτς εξακολουθεί πάντως να ανησυχεί για την υποδοχή που θα δεχτεί στη Μελβούρνη, μόλις αρχίσει το τουρνουά.

«Ημουν λίγο περίεργος να δω τι υποδοχή θα είχα στην Αδελαϊδα. Ηταν φανταστική. Δεν ξέρω στη Μελβούρνη όμως πως θα δουν την επιστροφή μου. Ελπίζω καλά. Δεν είναι κάτι που μπορώ να προβλέψω όμως. Στα χέρια τους είναι κι εγώ θα προσπαθήσω να παίξω καλά, να συμπεριφερθώ σωστά και να είμαι ένας καλός πρεσβευτής του αθλήματος ο οποίος θα αναγνωρίζεται για τα θετικά του».

Ερωτώμενος για την 3ετη απαγόρευση εισόδου στη χώρα, που πριν δύο μήνες άρθη, ο Νόλε σχολίασε: «Τους πρώτους μήνες πήγα πίσω στη Σερβία και ήταν δύσκολες στιγμές μπορώ να πω. Ηταν μεγάλη η πίεση παγκοσμίως από τα ΜΜΕ και ο τρόπος που παρουσιαζόμουν στα κανάλια δεν ήταν καθόλου καλός. Εμεινα για εβδομάδες στο σπίτι χωρίς να κάνω πολλά κι ελπίζοντας ότι θα ηρεμήσει η κατάσταση. Ομως τα σημάδια ήταν ακόμη εκεί και με καταδίωκαν για μήνες. Δεν ήξερα αν αυτό θα επηρεάσει το παιχνίδι μου. Σε συνεντεύξεις Τύπου με ρωτούσαν διαρκώς γι' αυτό και όταν απέφευγα να τους απαντήσω, συνέχιζαν τις ίδιες ερωτήσεις» είπε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα