Australian Open: Με Σάκκαρη και Τσιτσιπά ξεκινά το πρόγραμμα στο πρώτο grand slam της σεζόν

Newsroom
Australian Open: Με Σάκκαρη και Τσιτσιπά ξεκινά το πρόγραμμα στο πρώτο grand slam της σεζόν
Στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, αρχίζει η δράση στα court της Μελβούρνης, με «διπλή» ελληνική αποστολή.

Η ώρα για το πρώτο μεγάλο ραντεβού της σεζόν ήρθε. Το Australian Open ξεκινά τα ξημερώματα της Δευτέρας (02:00 ώρα Ελλάδος), με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη να αγωνίζονται την πρώτη ημέρα.

Πρώτη θα μπει στον «χορό» η Σάκκαρη. Στην Rod Laver Arena, στις 03:30, αμέσως μετά το ματς της Γκοφ με την Σινιάκοβα που θα προηγηθεί, η Ελληνίδα τενίστρια κάνει πρεμιέρα στο φετινό τουρνουά, όπου ελπίζει για πρώτη φορά να φτάσει τουλάχιστον ως τα προημιτελικά.

Πρώτη της αντίπαλος η Κινέζα Γιούε Γιουάν, Νο119 στον κόσμο. Η 24χρονη Κινέζα παίζει για πρώτη φορά στο Australian Open, ενώ ντεμπούτο σε grand slam έκανε στο Wimbledon το 2022 όπου ηττήθηκε στον πρώτο γύρο. Στο US Open τα πήγε καλύτερα ωστόσο, φτάνοντας ως τον τρίτο γύρο, κάτι που την «εκτόξευσε» στην παγκόσμια κατάταξη (έφτασε ως το Νο74).

Η νικήτρια από αυτό το παιχνίδι, θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο είτε την Σλοβάκα Κριστίνα Κούτσοβα (Νο269), είτε την 18χρονη Ρωσίδα Ντιάνα Σνάιντερ (Νο105) που κάνει ντεμπούτο σε slam.

 

Ματς με παγίδες για Τσιτσιπά

Στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος, θα παίξει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Αντίπαλος ένας Γάλλος που μπορεί το όνομά του να μην τρομάζει, ωστόσο παίζει εξαιρετικά το τελευταίο διάστημα.

Ο λόγος για τον Κουεντίν Χαλίς, Νο64 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Γάλλος σε 14 παρουσίες σε grand slam έχει μόνο τρεις παρουσίες σε δεύτερο γύρο. Οι δύο το 2016 σε Μελβούρνη και Παρίσι και η τρίτη πέρυσι στο Wimbledon.

Οι δυο τους δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά στο Tour, ωστόσο έχουν παίξει μία φορά σε Challenger το 2018 στη Γαλλία, όπου ο Χαλίς είχε επικρατήσει στον ημιτελικό του Κιμπέρ με 2-1 σετ (1-6, 6-4, 7-6). Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο έναν εκ των Χάνφμαν (Γερμανία) και Χιτζικάτα (Αυστραλία).

Με Ναδάλ και Σβιόντεκ το υπόλοιπο πρόγραμμα

Οσον αφορά τα υπόλοιπα ματς της ημέρας, ξεχωρίζει η εμφάνιση του Ράφα Ναδάλ κόντρα στον Τζακ Ντράπερ. Ο Ισπανός πάει να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο του, αλλά το ματς που έχει να παίξει κρύβει πολλές παγίδες αφού ο νεαρός Βρετανός είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Πολλοί κάνουν λόγο μάλιστα για πιθανή έκπληξη καθώς ο Ναδάλ δεν έχει πείσει ακόμη με τις εμφανίσεις του, αλλά τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως πλέον είναι καλά.

Πρεμιέρα κάνει και η Σβιόντεκ με αντίπαλο την Νιεμάιερ, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι αναμετρήσεις: Ζιρόν - Μεντβέντεφ, Εντμουντ - Σίνερ, Αλιασίμ - Ποσπισίλ, Σαποβάλοφ- Λάζοβιτς, Μολκάν - Βαβρίνκα, Κόρντα - Γκαρίν, Ιβάσκα - Βαν ντε Ζάντσουλπ στους άνδρες και Κένιν - Αζαρένκα, Καλίνσκαγια - Κόλινς, Οσταπένκο - Γιαστρέμσκα, Ανισίμοβα - Κόστιουκ στις γυναίκες.

Πρεμιέρα θα κάνουν επίσης και οι Γκοφ, Πεγκούλα, Κις, Κβίτοβα, Χουρκάτζ, Τιάφο, Ραντουκάνου, Αντρεέσκου και Τσόριτς.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα