Australian Open: Η Γκαρσία άφησε εκτός πρόωρα την Οσάκα

Κώστας Ευθυμιάδης
Οσάκα και Γκαρσία χαιρετιούνται
Η Καρολίν Γκαρσία κέρδισε δύσκολα με 2-0 σετ τη Ναόμι Οσάκα, στην επιστροφή της Γιαπωνέζας σε grand slam.

Οι φαν της Ναόμι Οσάκα περίμεναν πως και πως την επιστροφή της στο Australian Open, αλλά η Καρολίν Γκαρσία φρόντισε να τους… στενοχωρήσει.

Η Γαλλίδα επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 7-6), αλλά δύσκολα, με την Οσάκα να είναι φανερά «σκουριασμένη», αλλά άκρως ανταγωνιστική. Η Γκαρσία έσπασε μόνο μία φορά στο ματς το σερβίς της Οσάκα, στο 3-2 του πρώτου σετ, το οποίο κατέκτησε.

Η Γιαπωνέζα, κάτοχος 4 σλαμ, σέρβριρε καλά και είναι χαρακτηριστικό πως έδωσε μόνο τρεις ευκαιρίες στην Γαλλίδα, η οποία αξιοιποίησε τη μία. Δεν βρήκε όμως ποτέ η ίδια break point στην αντίπαλό της και στο tie break του δεύτερου σετ, που θα μπορούσε να δώσει «παράταση» στο ματς, το έχασε με 7-2 και αποκλείστηκε. Είχε 20 winners (34 η Γκαρσία), 25 αβίαστα (24 η Γαλλίδα) και μόλις 51% στο πρώτο σερβίς. Είχε πάντως και 11 άσους, έναντι 13 της Γκαρσία, με την Γαλλίδα στον επόμενο γύρο να παίζει με την Πολωνή Φρετς.

Σε άλλο ενδιαφέρον παιχνίδι που τελείωσε αργά στη Μελβούρνη, η Μπεατρίς Χαντάντ Μάια τα βρήκε σκούρα απέναντι στην 18χρονη Λίντα Φρουχβίρτοβα, αλλά σε τρία σετ (2-6, 6-3, 6-2) πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο όπου την περιμένει η Α.Κορνέεβα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα