Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ζενγκ άφησε εκτός τελικού τη Σβιόντεκ

Δημήτρης Ντζάνης
tennis
Η Κινγουέν Ζενγκ έκανε τη μεγάλη έκπληξη νικώντας την Ίγκα Σβιόντεκ στον ημιτελικό για το απλό γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Κινγουέν Ζενγκ πέτυχε το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, με την 21χρονη Κινέζα να νικά την Ίγκα Σβιόντεκ με 6-2, 7-5 στον πρώτο ημιτελικό του απλού γυναικών.

Η Σβιόντεκ μετά την πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και τον αποκλεισμό στον 2ο γύρο, επέστρεψε στο Παρίσι και στα αγαπημένα γήπεδα του Roland Garros, με μοναδικό στόχο το χρυσό μετάλλιο.

Όμως η Ζενγκ σταμάτησε την πορεία της, με μια σπουδαία εμφάνιση στο «Philippe-Chatrier» και για την πρώτη νίκης καριέρας απέναντο στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, έπειτα από έξι ήττες.

Η Σβιόντεκ με τέσσερις τίτλους στο Roland Garros από το 2020 και έπειτα, είδε να σταματά σερί 20 νικών σε χωμάτινα γήπεδα, ενώ το ρεκόρ της στο Roland Garros ήταν 38-2.

Ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα στην Ντόνα Βέκιτς από την Κροατία και τη Σλοβάκα, Άννα-Καρολίνα Σμιέντλοβα θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης (1/8) στο Philippe-Chatrier» και μετά τη μονομαχία των Τσιτσιπά και Τζόκοβιτς (20:00).


Ο αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή (2/8) και για το χρυσό το Σάββατο (3/8).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ Τελευταία Νέα