Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ζενγκ το χρυσό στο μονό γυναικών στο Παρίσι

Δημήτρης Ντζάνης
tennisssss
H Κινγουέν Ζενγκ νικώντας την Ντόνα Βέκιτς με 2-0 σετ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο απλό γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

H Κινγουέν Ζενγκ τελείωσε τη δουλειά στο Παρίσι, χαρίζοντας στην Κίνα το πρώτο της μετάλλιο στο τένις και μάλιστα χρυσό σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων.

Η 21χρονη παίκτρια νίκησε στον τελικό του μονού γυναικών την Ντόνα Βέκιτς από την Κροατία με 6-2, 6-3 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο απλό γυναικών για την κορυφαία στιγμή της καριέρας της.

Η Ζενγκ, φιναλίστ φέτος στο Australian Open, στα ημιτελικά απέκλεισε την Ίγκα Σβιόντεκ και τώρα στο «Philippe Chatrier» κυριάρχησε επί της Ντόνα Βέκιτς, με 6-2, 6-3 σε μία ώρα και 45 λεπτά.

Η Ζενγκ στο 1ο game πέτυχε break για το 2-0, προηγήθηκε 3-0 και 4-1, για να φθάσει με άνεση στο 6-2. Στο 2ο σετ η Βέκιτς ισοφάρισε το προβάδισμα με 2-0 της αντιπάλου της, όμως η Χενγκ πέτυχε αποφασιστικό break για το 5-3 και σερβίροντας κατέκτησε το σετ με 6-3 και μαζί τον ολυμπιακό τίτλο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ Τελευταία Νέα