Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Καράτσεφ και Κουντερμέτοβα κόπηκαν από το «Παρίσι 2024»

Δημήτρης Ντζάνης
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Καράτσεφ και Κουντερμέτοβα κόπηκαν από το «Παρίσι 2024»
Ο Ασλάν Καράτσεφ και η Βερόνικα Κουντερμέτοβα κόπηκαν από τη λίστα των Ρώσων, που θα αγωνιστούν ως «ουδέτεροι» στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ασλάν Καράτσεφ και η Βερόνικα Κουντερμέτοβα δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Διεθνής Oμοσπονδία Αντισφαίρισης αποφάσισε πως δεν πέρασαν το τεστ ουδερότητας, που ήταν αναγκαία για τους παίκτες και τις παίκτριες από τη Ρωσία, προκειμένου να αγωνιστούν ως «ουδέτεροι» αθλητές στο «Παρίσι 2024».

Τόσο ο Καράτσεφ, όσο και η Κουντερμέτοβα κρίθηκαν από τη ΔΟΕ και την Διεθνή Ομοσπονδία Τένις (ITF) πως συνδέονται με το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν στον πόλεμο με την Ουκρανία.

H ρωσική ομοσπονδία τένις, υπέβαλε τις υποψηφιότητες των Καράτσεφ και Kουντεμέρτοβα, που απορρίφθηκαν από την ITF και τη ΔΟΕ. Η περίπτωση της Kουντερμέτοβα, πρώην Νο.9 και νυν Νο.38, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, καθώς συνέχιζε να φορά το λογότυπο της Tatneft, μιας ρωσικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου που είχε κυρωθεί από την Ε.Ε. για τους δεσμούς της με το καθεστώς, πολύ μετά τον πόλεμο. Για τον Καράτσεφ, «ασημένιο» στο μικτό διπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, οι λόγοι του αποκλεισμού του δεν έγιναν γνωστοί.

Έτσι η οριστική λίστα των Ρώσων που θα αγωνιστούν υπό ουδέτερη σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι οι: Ντανίλ Μεντβέντεφ, Ρομάν Σαφιούλιν, Πάβελ Κοτόφ, Εκατερίβα Αλεξαντρόβα, Μίρα Αντρέεβα και Ντιάνα Σνάιντερ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα