Roland Garros: Μυθική Μούχοβα με επική ανατροπή επί της Σαμπαλένκα και πρόκριση στον τελικό

Η Καρολίνα Μούχοβα προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros
Η Καρολίνα Μούχοβα άρχισε την πορεία της στο Roland Garros με νίκη επί της Μαρία Σάκκαρη, τώρα στον ημιτελικό απέναντι στην Αρίνα Σαμπαλένκα επέστρεψε από το 2-5 στο 3ο σετ για να πανηγυρίσει την πρώτη της παρουσία σε τελικό Grand Slam.

Σε ένα από τα παιχνίδια που περνούν στα all time classic του Roland Garros, η Καρολίνα Μούχοβα νίκησε την Αρίνα Σαμπαλένκα με 7-6(5), 6-7(5), 7-5 και για πρώτη φορά στην καριέρα της θα παίξει σε τελικό Grand Slam.

Οι δύο παίκτριες μονομάχησαν για τρεις ώρες και 13 λεπτά στο Philippe Chatrier, προσφέροντας μια υπέροχη παράσταση με τη Μούχοβα να φθάνει στην πιο σπουδαία νίκη της καριέρα της.

Η Τσέχα, Νο.45 πριν από το τουρνουά, έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα στο 3ο σετ, όταν η Σαμπαλένκα προηγήθηκε 5-2, όμως με πέντε στη σειρά games η Μούχοβα έφθασε στον θρίαμβο.


Η 26χρονη Μούχοβα έχοντας να επιδείξει την παρουσία της στα ημιτελικά του Australian Open το 2021, με την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros, «εκτοξεύτηκε» στο Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης και τώρα περιμένει να μάθει την αντίπαλό της από τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στις Σβιόντεκ και τη Χαντάντ Μάια.

Η Σαμπαλένκα γνώρισε μια ήττα σοκ και μαζί με τη χαμένη ευκαιρία πρόκρισης στον τελικό, κινδυνεύει να χάσει και τη μάχη για το Νο.1 από την Ίγκα Σβιόντεκ, αν η Πολωνή προκριθεί στον τελικό θα βρίσκεται εκεί.

Mάχη από την αρχή

Στο 1ο σετ η Μούχοβα «έσβησε» τις δύο ευκαιρίες για break που είχε η Σαμπαλένκα στο 4ο game για το 2-2, με τρεις διαδοχικούς winners έκανε το 4-4 και με το πρώτο break στον αγώνα προσπέρασε με 5-4.

Η Τσέχα έχοντας το σερβίς έφθασε σε set point (40-30), όμως η Σαμπαλένκα το μετέτρεψε σε break για το 5-5, με το σκορ να πηγαίνει στο 6-6 και στο tie break.
Η Μούχοβα άρχισε με μίνι break και μετά ξέφυγε με 3-0, βρήκε δεύτερο set point στο 6-5 και αυτή τη φορά δεν το άφησε να πάει χαμένο, κατακτώντας το σετ με 7-6(5) σε 72 λεπτά.

Η απάντηση της Σαμπαλένκα

Με την ψυχολογία στο ζενίθ η Μπούτσοβα με νέο break προηγήθηκε 2-0 στο 2ο σετ, όμως η Σαμπαλένκα έφερε άμεσα την ισορροπία στο σετ (2-2). Η Λευκορωσίδα προηγήθηκε 15-40 στο 7ο game, πετυχαίνοντας το break, παίρνοντας κεφάλι στο σετ (4-3).

Όμως τέσσερις σερί πόντοι μετά το 15-0, έφεραν το break για τη Μούχοβα (4-4) και διατηρώντας εύκολα το σερβίς της έκανε το 5-4. Με love game (ένας winner, δύο άσοι) η Σαμπαλένκα ισοφάρισε 5-5 και με νέο love game ισοφάρισε σε 6-6 για ένα νέο tie break.
H Σαμπαλένκα είχε τον έλεγχο, κάνοντας το 4-2 και φθάνοντας σε διπλό set point (6-4), με διπλό λάθος πέταξε το 1ο, όμως τελείωσε το σετ με 7-6(5), έπειτα από 60 λεπτά.

Η τεράστια ανατροπή

Η μάχη κορυφώθηκε στο 3ο σετ. Η Μούχοβα στο 2ο game βρέθηκε στο 0-40 και σε ένα αβαντάζ για break από τη Σαμπαλένκα, όμως άντεξε για το 1-1.
Η Σαμπαλένκα στο 5ο game από το 0-30, προηγήθηκε 40-30 και στο 1ο αβαντάζ το κατέκτησε για το 3-2.
Στο επόμενο game η Μούχοβα με άσο προηγήθηκε 40-30, όμως η Σαμπαλένκα με δύο winners βρέθηκε στο αβαντάζ και με το 4ο break στο παι πήγε στο 4-2.

Με δύο αβίαστα λάθη η Σαμπαλένκα βρέθηκε στο 15-30, αλλά και πάλι είχε απαντήσεις: Δύο winners, ένας άσος και 5-2.

Η Μούχοβα προσπάθησε να μείνει στον αγώνα, παρότι βρέθηκε στο 0-30, ισοφάρισε 30-30, η Σαμπαλένκα βρήκε match point (30-40), όμως η Τσέχα με τρεις σερί πόντους μείωσε σε 5-3.

Αναζητούσε πλέον το break και το πέτυχε, με δύο αβίαστα λάθη από τη Σαμπαλένκα προηγήθηκε 15-40 και με τη συμπλήρωση τριών ωρών, η Μούχοβα πλησίαζε σε απόσταση ενός game (5-4). Με love game η Μούχοβα ισοφάρισε 5-5, απέναντι στη σαστισμένη Σαμπαλένκα.

H Λευκορωσίδα στο επόμενο game πήγε στο 40-15, όμως με δύο διπλά και ένα αβίαστο λάθος έδωσε το break point στη Μούχοβα, που είχε «ευχαριστώ» και με winner προσπέρασε με 6-5!

Η Μούχοβα είχε πλέον τη δική της μεγάλη ευκαιρία, προηγήθηκε 40-0 για τρία match point και με το πρώτο έφθασε στο 7-5 και στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα