Τσιτσιπάς: Ψάχνει την πρώτη νίκη καριέρας απέναντι στον Αλκαράθ

Τσιτσιπάς: Ψάχνει την πρώτη νίκη καριέρας απέναντι στον Αλκαράθ
O Στέφανoσς Τσιτσιπάς για να περάσει στα ημιτελικά του Roland Garros, χρειάζεται να νικήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Κάρλος Αλκαράθ θα παίξουν την Τρίτη (4/6) για μια θέση στα ημιτελικά του Roland Garros.

O 25χρονος Τσιτσιπάς καλείται να σπάσει την αρνητική παράδοση απέναντι στον Αλκαράθ για να βρεθεί για 3η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Roland Garros.

Ο 21χρονος Ισπανός μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στον Τσιτσιπά, από το 2021 και έπειτα, όταν πρωτοσυναντήθηκαν στον 3ο γύρο του US Open και τον Αλλαράθ να επικρατεί με 3-2 σετ.

Οι τρεις νίκες έχουν έρθει στο χώμα και η τελευταία τους συνάντηση ήταν πέρυσι, ξανά στα προημιτελικά στο Roland Garros, με τον Αλκαράθ να περνά με 6-2, 6-1, 7-6(5).

Όμως αυτά είναι ιστορία. Αυτή τη στιγμή ο Τσιτσιπάς τρέχει ρεκόρ 29-8 μέσα στο 2024, κατακτώντας τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο και ήταν φιναλίστ στη Βαρκελώνη.

Από την άλλη ο Αλκαράθ έχει 22-5 μέσα στη σεζόν, δεν έπαιξε στο Μόντε Κάρλο, στη Βαρκελώνη και στη Ρώμη για να προφυλαχθεί από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και να βρεθεί στο Roland Garros.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα