Παολίνι: Πέταξε εκτός ημιτελικών τη Ριμπάκινα στο Roland Garros

H Τζασμίν Παολίνι
Η Τζασμίν Παολίνι συνεχίζει την ονειρεμένη παρουσία της στο Roland Garros, νικώντας την Ελενα Ριμπάκινα με 2-1 πέρασε για πρώτη φορά στα ημιτελικά ενός Grand Slam.

Η Τζασμίν Παολίνι έκανε τη μεγάλη έκπληξη, με τη βραχύσωμη Ιταλίδα να νικά την Έλενα Ριμπάκινα με 6-2, 4-6, 6-4 για την πρόκριση στα ημιτελικά του Roland Garros και πρώτη ημιτελική παρουσία της σε Grand Slam.

H 28χρονη έγινε η τέταρτη Ιταλίδα που φτάνει στα ημιτελικά στο Roland Garros, μετά τη Φρεντσέσκα Σκιαβόνε, πρωταθλήτρια το 2010, τη Σάρα Εράνι, φιναλίστ το 2012 και τη Μαρτίνα Τρεβιζάν, που έφθασε επίσης μέχρι τα ημιτελικά.
΄
Πρώτη είσοδο στο Top 10, απειλεί τη Σάκκαρη

Η Παολίνι ήταν υποψήφια για την πιο βελτιωμένη παίκτρια της WTA το 2023, αφού μπήκε στο Top 30 πέρυσι, αλλά το 2024 συνεχίζει απτόητη. Κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο σε 1000άρι στο Ντουμπάι τον Φεβρουάριο και ήδη μετρά ρεκόρ 21-10 στη σεζόν.

Με την παρουσία της στα ημιτελικά του Roland Garros, ανέβηκε πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, έφθασε στο Νο.10 για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει μια εκ των Σαμπαλένκα ή Μίρα Αντρέεβα και αν φθάσει στον τελικό, αυτόματα θα βρεθεί στο Νο.7, ρίχνοντας τη Μαρία Σάκαρη στο Νο.9 Η Ριμπάκινα ό,τι και να γίνει θα παραμείνει στο Νο.4.

Η Παολίνι κυριάρχησε στο 1ο σετ, προηγήθηκε 2-0 και 3-1, η Ριμπάκινα μείωσε σε 3-2, όμως η Ιταλίδα με τρία games στη σειρά το κατέκτησε με 6-2 σε 32 λεπτά.

Μάχη έγινε στο 2ο σετ, η Ριμπάκινα προηγήθηκε με 3-2, όμως η Παολίνι με break στο 7ο game προσπέρασε 4-3. Η Ριμπάκινα απάντησε με το ίδιο νόμισμα, πήρε την πρωτοπορία με 5-4 και με break κατέκτησε το σετ με 6-4.

Το 3ο σετ άρχισε με τέσσερα σερί breaks (2-2), με τη Ριμπάκινα να προηγείται με 3-2 και 4-3. Η Παολίνι με love game ισοφάρισε σε 4-4, αμέσως μετά προηγήθηκε 15-40 και με break έκανε το 5-4. Σέρβιρε για την πρόκριση, δημιούργησε match point στο 40-30 και με το αβίαστο λάθος από τη Ριμπάκινα, έκλεισε το σετ με 6-4 και πέρασε στα ημιτελκά.

Η Ριμπάκινα είχε περισσότερους winners (35-22), όμως υπέπεσε σε 48 αβίαστα λάθη (22 η Παολίνι), ενώ είδε σε επτά περιπτώσεις να «σπάει» το σερβίς της.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα