United Cup: Η Παπαμιχαήλ κέρδισε την μαχήτρια Σινίκοβα και έκανε το 1-0 για την Ελλάδα

Newsroom
United Cup: Η Παπαμιχαήλ κέρδισε την μαχήτρια Σινίκοβα και έκανε το 1-0 για την Ελλάδα
H Δέσποινα Παπαμιχαήλ κατάφερε να κάνει ιδανικό ποδαρικό για την εθνική ομάδα στο United Cup καθώς επικράτησε της Ισαμπέλα Σινίκοβα με 2-1 σετ, με την Βουλγάρα να παίζει με τραυματισμό στο τρίτο σετ.

Με το δεξί άρχισε η εθνική ομάδα τένις τις υποχρεώσεις της στο United Cup και τον όμιλο στο Περθ.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, κατάφερε κόντρα στην Ισαμπέλα Σινίκοβα να πάρει την νίκη με 2-1 σετ (3-6, 6-4, 6-1 σε 2 ώρες και 19 λεπτά) κι έτσι, ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, είναι κομβικός για την έκβαση του σκορ μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων, με τον Στέφανο σε περίπτωση νίκης να δίνει την ευκαιρία τα ξημερώματα στη Σάκκαρη να φέρει την Ελλάδα... μισή νίκη μακριά από την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το ματς

Η Παπαμιχαήλ στο πρώτο σετ κατάφερε να κρατηθεί σε επαφή στο σκορ στο πρώτο σετ και ήταν στο 3-3, με την Βουλγάρα αντίπαλό της να κρατάει το σερβίς της και να βρίσκει break για να φτάσει στη συνέχεια στο 6-3, στο επόμενο δικό της service game.

Με ανεβασμένη ψυχολογία η Σινίκοβα βρήκε αμέσως break στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 2-0. H Παπαμιχαήλ μείωσε και βρήκε και τέσσερα break point στη συνέχεια για το 2-2, το οποίο και πέτυχε με λάθος της αντιπάλου της και την υπόλοιπη ομάδα να πανηγυρίζει από τον πάγκο.

Αμέσως ήρθε και το 3-2 με ένα forehand winner στην ευθεία, με την Ελληνίδα τενίστρια να δείχνει πως έχει πάρει την ψυχολογία στο ματς και να φτάνει άμεσα στο 4-2 με ένα ακόμη break που ήρθε από την επιμονή της και τα εξαιρετικά forehand στη διαγώνιο, που ανάγκασαν την Σινίκοβα να κάνει λάθη.

Παίζοντας πανέξυπνα πάνω στο φιλέ, η Παπαμιχαήλ με δύο drop shot έφτασε στο 5-2, με την αντίπαλό της να μην έχει πει την τελευταία της λέξη. Η Σινίκοβα μείωσε αρχικά σε 5-3 και στη συνέχεια έκανε break χάρη σε δύο αβίαστα λάθη της Παπαμιχαήλ, για να φτάσει στο 5-4 και να μπει πάλι στην διεκδίκηση του σετ. Ομως η Παπαμιχαήλ με δύο winner και δύο διπλά λάθη της Βουλγάρας (η οποία έδειξε να έχει σε εκείνο το σημείο ένα πρόβλημα στη γάμπα καθώς δεν μπορούσε να σερβίρει κανονικά), απάντησε στο break με δικό της break και ισοφάρισε σε 1-1 στα σετ.

Η Βουλγάρα πήρε ιατρικό τάιμ άουτ και αφού επέστρεψε, έκανε και break ξανά στο πρώτο game, όπως και στο δεύτερο σετ. Η απάντηση ήταν άμεση όμως από την Παπαμιχαήλ που ισοφάρισε και έφτασε στο 2-1, απέναντι σε μία αντίπαλο που πλέον δυσκολευόταν να πατήσει καλά στο court λόγω του προβλήματος στη γάμπα της, αλλά έχοντας ενοχλήσεις και στον καρπό. Πήρε νέο ιατρικό τάιμ άουτ και στην επιστροφή της είδε την Παπαμιχαήλ να φτάνει εύκολα σε τριπλό break point και να κάνει το 3-1.

Ηταν ξεκάθαρο πως η Βουλγάρα δεν μπορούσε να συνεχίσει το ματς σε κανονικούς ρυθμούς, με το 4-1 να έρχεται από εύκολα δικά της λάθη. Σέρβιρε με δυσκολία καθώς δεν μπορούσε να βάλει βάρος στο πόδι της, με αποτέλεσμα η Ελληνίδα τενίστρια να φτάσει στο 5-1 και στη συνέχεια να σερβίρει κερδίζοντας το ματς και κάνοντας το 1-0 για την Ελλάδα.

«Ολα ήταν καλά για μας. Το ομαδικό πνεύμα είναι πολύ δυνατό εδώ. Είναι τιμή να είμαστε στην ίδια ομάδα με Στέφανο και Μαρία να εκπροσωπούμε τη χώρα μας» είπε μεταξύ άλλων στο τέλος του αγώνα η Παπαμιχαήλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UNITED CUP Τελευταία Νέα