United Cup: Ο Τσιτσιπάς άντεξε στην πίεση και έκανε το 2-0 για την Ελλάδα κερδίζοντας τον Ντιμιτρόφ

Κώστας Ευθυμιάδης
Με ανατροπή, όπως και η Παπαμιχαήλ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε 2-1 τον Ντιμιτρόφ και έδωσε... match point αύριο στην Σάκκαρη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το 2-0 για την Ελλάδα στο United Cup!

Κέρδισε με 2-1 σετ (4-6, 6-2, 7-6 (4) σε 2 ώρες και 10 λεπτά) τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και πλέον με μία νίκη αύριο η Ελλάδα θα πάρει τη νίκη κόντρα στην Βουλγαρία.

Το πρώτο σετ δεν είχε ξεκάθαρο φαβορί, όμως ο Ντιμιτρόφ στο μοναδικό κακό game του Στέφανου, έκανε με break το 1-0. Ο Τσιτσιπάς στο δεύτερο έκανε μόλις 3 αβίαστα λάθη και έφτασε στην ισοφάριση, στέλνοντας το παιχνίδι σε τρίτο σετ.

Εκεί και οι δύο ήταν αλάνθαστοι στο σερβίς τους με τον νικητή να κρινόταν μοιραία στο tie break. Εκεί ο Στέφανος ήταν κυρίαρχος και πήρε τη νίκη χάρη σε ένα γρήγορο mini break.

Συνολικά στο ματς είχε 12 άσους (11 ο Ντιμιτρόφ) με 76% πρώτο σερβίς και πλέον αύριο η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να... τελειώσει την υπόθεση νίκη καθώς η Ελλάδα θα χρειαστεί μία στα τρία παιχνίδια που θα έχει να δώσει.

Ενα break έκανε τη ζημιά στον Τσιτσιπά

Με ένα forehand στη διαγώνιο, ο Ντιμιτρόφ άρχισε με το δεξί το παιχνίδι γι’ αυτόν, ωστόσο με εξαιρετικό πρώτο σερβίς και σωστή τοποθέτηση στο φιλέ, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε.

Εφτασε μάλιστα σε break point, αλλά ο Βούλγαρος κατάφερε να βρει ρυθμό στο σερβίς του και να φτάσει στο υπέρ του 2-1.

Εύκολα έγινε το 2-2 με τον Τσιτσιπά να έχει έναν άσο και τρεις χαμένες επιστροφές του αντιπάλου του, ο οποίος ωστόσο με δύο τρομερά backhand στη διαγώνιο, διατήρησε το προβάδισμα στο σετ με 3-2.

Ο Στέφανος πολύ εύκολα από το σερβίς του κυρίως, έφτασε στο 3-3, όμως ο Βούλγαρος έκανε το ίδιο και με love game έκανε το υπέρ του 4-3.
Σε χρόνο… ρεκόρ οι δύο αντίπαλοι κράτησαν εύκολα το σερβίς τους, με τον Ντιμιτρόφ να φτάνει στο 5-4 και να αναγκάζει τον Στέφανο να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Σε όλο το σετ ο Βούλγαρος δεν είχε break point και βρήκε… τέσσερα στο κρίσιμο game του σετ, για να κάνει τελικά το 1-0 από λάθος του Τσιτσιπά.

Αποφασιστική απάντηση από Τσιτσιπά

Στο δεύτερο σετ αμφότεροι κράτησαν εύκολα το σερβίς τους στα πρώτα δύο game. Στο τρίτο ο Στέφανος βρέθηκε μπροστά με 0-40, ο Ντιμιτρόφ μείωσε 30-40, αλλά μία τρομερή επιστροφή του Τσιτσιπά του έδωσε την ευκαιρία να τελειώσει τον πόντο και να πάρει προβάδισμα με 2-1, έχοντας στη συνέχεια και δικό του service game.

Κατάφερε να το κρατήσει εύκολα για το 3-1 και στη συνέχεια με άλλο ένα διπλό break point και μία δύσκολη επιστροφή, έφτασε στο 4-1. Ο Βούλγαρος αντέδρασε προς στιγμήν και έφτασε σε διπλό break point (15-40) όμως άρχισε να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο, βοηθώντας τον Τσιτσιπά να φτάσει τελικά στο 5-1.

Με τρεις άσους ο Ντιμιτρόφ μείωσε σε 5-2, αλλά ο Στέφανος με love service game ισοφάρισε σε 1-1 στα σετ.

Το τρίτο σετ

Με το «καλημέρα» στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με διπλό break point, αλλά ο Ντιμιτρόφ βρήκε μεγάλα σερβίς και τελικά έκανε αυτός το 1-0. Σε ένα δύσκολο γκέιμ ο Βούλγαρος βρέθηκε με break point, όμως αρχικά έχασε οριακά την βασική γραμμή σε ένα μπάκχαντ και στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς με ένα βολέ και έναν άσο, ισοφάρισε σε 1-1. Δεν κατάφερε όμως να σταματήσει τον Βούλγαρο στο επόμενο game με τον Ντιμιτρόφ να εκμεταλλεύεται τα λάθη του Στέφανου με το μπάκχαντ και να φτάνει στο 2-1.

Τα επόμενα δύο game ολοκληρώθηκαν σε χρόνο… ρεκόρ με τους δύο αντιπάλους να σερβίρουν υποδειγματικά και τον Ντιμιτρόφ να διατηρεί το προβάδισμα με 3-2. Ο Στέφανος παρά τις δύσκολες άμυνες του Ντιμιτρόφ στο 40-30, κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του για να κάνει το 3-3, όμως και πάλι ο αντίπαλός του δεν του άφησε ελπίδες για break και προηγήθηκε με 4-3.

Ο Ντιμιτρόφ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο βρέθηκε με 15-40 μπροστά, αλλά εκεί ο Στέφανος έδειξε τον χαρακτήρα του και με μεγάλα πρώτα σερβίς, γύρισε την κατάσταση και ισοφάρισε σε 4-4. Ομως, ο Βούλγαρος με δύο σπουδαία σερβίς έφτασε στο 5-4 και ο Τσιτσιπάς έπρεπε να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Το έκανε.. ξεκούραστα χάρη στο εξαιρετικό του πρώτο σερβίς.

Ο Ντιμιτρόφ δεν δυσκολεύτηκε κι αυτός για να περάσει μπροστά με 6-5 και να βάλει εκ νέου σε πίεση τον Τσιτσιπά. Με μεγάλα σερβίς πήγε το σετ στο tie break κι εκεί με το «καλημέρα» εκμεταλλεύτηκε ένα εύκολο λάθος του Ντιμιτρόφ, φτάνοντας στο 3-0 με τα δικά του σερβίς. Πήγε στο change προηγούμενος 4-2 και κράτησε το σερβίς του για το 5-2. Ο Ντιμιτρόφ μείωσε 5-4 με τον Τσιτσιπά να σερβίρει. Τελικά κράτησε το σερβίς του και με άσο έκανε το 2-0 για την Ελλάδα.

Το αυριανό πρόγραμα

Αύριο στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Τόμοβα και με νίκη θα κάνει το 1-0 για την Ελλάδα, που θα είναι με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση, ειδικά αν καταφέρει να φτάσει σε άλλη μία νίκη και κερδίσει με άνεση την Βουλγαρία.

Θα έχει την ευκαιρία είτε με τον Πρεβολαράκη, είτε στο διπλό με την Μαρία και τον Στέφανο.

Το πρόγραμμα αύριο έχει ως εξής:

  • 04:00 Σάκκαρη - Τόμοβα
  • 05:30 Πρεβολαράκης - Κουζμάνοφ
  • 07:00 Σάκκαρη / Τσιτσιπάς - Ντιμιτρόφ / Τόμοβα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UNITED CUP Τελευταία Νέα