Σάκκαρη - Τόμοβα 2-0: Με άνεση έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα η Μαρία

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε εύκολα την Τόμοβα και εξασφάλισε τη νίκη για την Ελλάδα που είναι στο 3-0 με την Βουλγαρία.

Η Μαρία Σάκκαρη έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα κόντρα στη Βουλγαρία στο United Cup!

Κέρδισε την Βικτόρια Τόμοβα με 2-0 σετ (6-3, 6-2) σε 1 ώρα και 27 λεπτά και έκανε το 3-0 για την Εθνική μας, που εξασφάλισε το 1-0 στη βαθμολογία και με το Βέλγιο (2-3/1) θα έχει στο χέρι της την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Τόμοβα τραυματίστηκε στα τελειώματα του πρώτου σετ και έκανε πιο εύκολη την αποστολή της Μαρίας που πλέον θα παίξει και στο διπλό μαζί με τον Τσιτσιπά. Αντίπαλος ο Ντιμιτρόφ και λογικά η Τόμοβα θα αντικατασταθεί.

H ουσία είναι ότι η Ελλαδα έχει κάνει ήδη το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα νοκ άουτ και απλά θέλει να εξασφαλίσει άλλη μία νίκη στα τελευταία δύο ματς (Πρεβολαράκης - Κουζμάνοφ και το μικτό διπλό) ώστε να έχει ένα επιπλέον αβαντάζ σε ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας.

Με υπομονή το 1-0 η Σάκκαρη

Παίζοντας επιθετικά η Μαρία πήρε το πρώτο game του ματς, με την Τόμοβα να ισοφαρίζει αφού η Σάκκαρη έχασε δύο ευκαιρίες για break από άστοχα μπάκχαντ. Αντίθετα, η Βουλγάρα ήταν αυτή που έκανε το break το οποίο ήρθε από τρία αβίαστα λάθη της Μαρίας, το ένα στο σερβίς κι άλλο ένα σε εύκολο φόρχαντ στο οποίο έδωσε μεγάλο βάθος, καθώς και με ένα σλάις στη διαγώνιο.

Η απάντηση της Σάκκαρη ήταν άμεση, καθώς έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της, τρέχοντάς την σε όλο το court. Στη συνέχεια έβαλε μόνη της δύσκολα στον εαυτό της με δύο διπλά λάθη, όμως ακολούθησαν δύο χαμένες επιστροφές της Τόμοβα για να φτάσει στο 3-2 η Μαρία.

Η Βουλγάρα ισοφάρισε και έφτασε σε break point στη συνέχεια, με την Μαρία να δυσκολεύεται με τις ψηλές μπάλες της, αλλά τελικά το σερβίς της να δίνει στο τέλος τη λύση και το προβάδισμα με 4-3.

Εκεί η Τόμοβα πήρε ιατρικό τάιμ άουτ καθώς είχε πρόβλημα με την γάμπα, την οποία και έδεσε. Δεν μπορούσε όμως να κινηθεί στο court και δέχτηκε εύκολα το break με την Σάκκαρη στη συνέχεια να τελειώνει το σετ.

Λύγισε εύκολα την τραυματία Τόμοβα η Σάκκαρη

Η Τόμοβα αποφάσισε να συνεχίσει το ματς και με το καλημέρα δέχτηκε break χωρίς να πάρει πόντο. Ένα χαμένο μπάκχαντ της Τόμοβα έφερε το 2-0 για την Ελληνίδα τενίστρια που στη συνέχεια αν και είχε ευκαιρίες για το 3-0, έκανε ορισμένα λάθη που βοήθησαν την Βουλγάρα να μειώσει σε 2-1.

Η Μαρία με έναν πανέμορφο πόντο έκανε το 3-1 στο σετ, αλλά η Τόμοβα παίζοντας στα όρια των δυνάμεών της, κατάφερε να μειώσει σε 3-2 έχοντας και λίγη τύχη σε κάποια χτυπήματα.

Στη συνέχεια η Σάκκαρη με love game έφτασε στο 4-2 και από τα λάθη της αντιπάλου της, συν μία επιστροφή winner δική της, έκανε το break και πήγε να σερβίρει για το ματς, τελειώνοντας την υπόθεση νίκη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UNITED CUP Τελευταία Νέα