US Open: Η Βοζνιάκι ζει ξανά το Αmerican Dream

Δημήτρης Ντζάνης
Η Καρολίν Βοζνιάκι επέστρεψε έπειτα από τέσσερα χρόνια στο US Open
Η Καρολίν Βοζνιάκι επέστρεψε έπειτα από τέσσερα χρόνια στο US Open και νικώντας την Πέτρα Κβίτοβα με 2-0 πέρασε στον 3ο γύρο, ζώντας στιγμές αποθέωσης.

Η Καρολίν Βοζνιάκι είναι ξανά εδώ, η 33χρονη παίκτρια τρία και πλέον χρόνια μετά την αποχώρησή της από το επαγγελματικό τένις, έπειτα από το Αυστραλιανό Όπεν το 2020, όχι απλά επέστρεψε, αλλά εντυπωσιάζει στο US Open.

Η παίκτρια από τη Δανία και μητέρα δύο παιδιών, νικώντας την Πέτρα Κβίτοβα (Νο.11) με 7-5, 7-6(5) εξασφάλισε την παρουσία της στο 3ο γύρο του US Open.

Η Βοζνιάκι ζει ξανά το αμερικάνικο όνειρο, στα γήπεδα όπου στο παρελθόν έπαιξε σε δύο τελικούς (2009, 2014) και άλλες τρεις χρονιές (2010, 2011, 2016) ήταν στα ημιτελικά τού τουρνουά.

«Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα, αν με ρωτούσατε πριν από τρία χρόνια θα σας έλεγα ότι δεν θα έπαιζα ξανά σε αυτό το κορτ. Όμως επέστρεψα και νίκησα το Νο.11 στον κόσμο» δήλωσε η Βοζνιάκι, μετά την επιτυχία της στο κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων, το «Arthur Ashe Stadium».

Άλμα 310 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη

Πρώην Νο.1 η Βοζνιάκι με την απουσία της από την ενεργό δράση ήταν φυσικό να εξαφανιστεί από τις θέσεις στο παγκόσμιο ράνκινγκ, επέστρεψε στους αγώνες με μία νίκη και δύο ήττες στο Μόντρεαλ και στο Σινσινάτι και ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, έχοντας βρεθεί στο Νο.623 της παγκόσμιας κατάταξης. Όμως, με τις δύο νίκες της στο US Open και βάζοντας 130 βαθμούς στο σακούλι, έχει καλύψει 310 θέσεις και ήδη βρίσκεται στο Νο.313.

Τώρα θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα, Τζένιφερ Μπρέιντι για την πρόκριση στη φάση των «16» και αν τα καταφέρει, τότε θα βρει μπροστά της μιας από τις Κόκο Γκοφ και Ελίζ Μέρτενς. Η 19χρονη Γκοφ νίκησε τη 16χρονη Ρωσίδα, Μίρα Αντρέεβα με 6-3, 6-2 και η Μέρτενς την Ντάνιελ Κόλινς με 3-6, 7-6(7), 6-1.

Πρόκριση για Σβιόντεκ, Ριμπάκινα, Μούχοβα, αποκλεισμός για Αζαρένκα

Η Ελενα Ριμπάκινα πέρασε ξεκούραστα στον 3ο γύρο, καθώς η Αυστραλή, Άιλα Τομιάνοβιτς δεν αγωνίστηκε και στον 3ο γύρο θα παίξει με τη Ρουμάνα, Σοράνα Κιρστέα, που ξεπέρασε την Ανα Καλίνσκαγια με 6-3, 6-4.

Στον 3ο γύρο προκρίθηκε και η Ιγκα Σβιόντεκ με την κάτοχο του τίτλου να νικά την Αυστραλή Ντάρια Σάβιλ με 6-3, 6-4 και τώρα θα παίξει με τη Σλοβένα, Κάια Γιούβαν (Νο.145), που απέκλεισε την Αμερικανίδα, Λάουρεν Ντέιβις με 6-7(3), 6-4, 6-3. Εφόσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά η Σβιόντεκ στον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Γιέλενα Οσταπένκο ή την Μπερνάντα Πέρα.

Η Καρολίνα Μούχοβα (Νο.10) νικώντας την Πολωνή, Μαγκνταλένα Φρεχ με 6-3, 6-3 στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα, Τέιλορ Τάουνσεντ (Νο.132), που άφησε εκτός συνέχειας τη Βραζιλιάνα, Μπεατρίς Χαντάντ Μάια με 7-6(1), 7-5.

Τέλος, θύμα έκπληξης έπεσε η Βικτόρια Αζαρένκα, μετά την ήττα της από τη Λιν Ζου (Νο.44) με 6-3, 6-3. Η Κινέζα στον 3ο γύρο θα παίξει με την Ελβετίδα, Μπελίντα Μπέντσιτς, που απέκλεισε την Γιουρίκο Μιγιαζάκι, επίσης με 6-3, 6-3.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα