Κασάτκινα: Θα επέλεγε να παίξει με τη σημαία του ουράνιου τόξου στo US Open

Δημήτρης Ντζάνης
Η Ντάρια Κασάτκινα στο US Open 2023
Η Ντάρια Κασάτκινα εξέφρασε, με αρκετή δόση χιούμορ, μια ξεχωριστή επιθυμία προς την WTA από τη Νέα Υόρκη.

H Ντάρια Κασάτκινα είναι ανάμεσα στους 17 παίκτες και παίκτριες, που ξεκίνησαν στο κυρίως ταμπλό του US Open ως «ουδέτεροι».

Όπως συνέβη και πέρυσι, έτσι και φέτος στο Flushing Meadows οι παίκτες και οι παίκτριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία έχουν το δικαίωμα συμμετοχής κάτω από ουδέτερη σημαία, εξ αιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η 26χρονη Ρωσίδα, Νο.14 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι μια από τις δύο ομοφυλόφιλες παίκτριες που αγωνίζονται στο φετινό τουρνουά. Μιλώντας σε εκπομπή των New York Times, η Κασάτκινα εξέφρασε, γελώντας, ένα ασυνήθιστο αίτημα προς το κυβερνών σώμα του γυναικείου τένις, την WTA.

«Θέλω να ρωτήσω την WTA αν μπορώ να παίξω υπό τη σημαία του ουράνιου τόξου», είπε η Ρωσίδα παίκτρια.

Η Κασάτκινα τον Απρίλιο του 2021 εξέφρασε την υποστήριξή της στους αθλητές της LGBTQ κοινότητας. Κάτι που χρειάστηκε πολύ θάρρος, εξαιτίας του λεγόμενου «νόμου για την προπαγάνδα των ομοφυλοφίλων» που θεσπίστηκε από τον πρόεδρο Πούτιν, οδηγώντας στο μίσος κατά της LGBTQ κοινότητας σε ολόκληρη τη χώρα.

Τον Ιούλιο του 2022, από την έδρα της τη Βαρκελώνη, η Κασάτκινα μίλησε για πρώτη φορά για τη σχέση της με την ολυμπιονίκη του καλλιτεχνικού πατινάζ Ναταλία Ζαμπιάκο, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό στην Πιοντσένγκ το 2018.

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο νόμος κατά των ομοφυλοφίλων επεκτάθηκε στη Ρωσία, έτσι ώστε οποιαδήποτε πληροφορία που σχετίζεται με την ύπαρξη LGBTQ κοινότητας να μην μπορεί να διαδίδεται σε ενήλικες καθώς και σε ανηλίκους.

«Οι νόμοι στη χώρα μας γίνονται όλο και χειρότεροι. Συνειδητοποιώ ότι είναι αδύνατο να είμαι γκέι στη Ρωσία. Και όλα αυτά μαζί με κάνουν να λέω αυτά που νιώθω» είχε δηλώσει τον Ιούλιο η Κασάτκινα από το Λονδίνο στη διάρκεια του Wimbledon.

Ολα αυτά δεν κάνουν ρεαλιστική την προοπτική για την Κασάτκινα να επιστρέψει στην πατρίδα της και να δει τους γονείς της.

«Αγαπώ πραγματικά τη χώρα μου. Αγαπώ τους ανθρώπους», πρόσθεσε η Ρωσίδα, η οποία τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (1/9) θα αντιμετωπίσει τη Σοφία Κένιν για μια θέση στον 3ο γύρο του US Open.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα