US Open: H Κις απέκλεισε την Πεγκούλα, με Βοντρούσοβα στα προημιτελικά

Δημήτρης Ντζάνης
Η Μάντισον Κις έχασε μόλις τέσσερα games από την Τζέσικα Πεγκούλα και πέρασε στα προημιτελικά του US Open
Η Μάντισον Κις έχασε μόλις τέσσερα games από την Τζέσικα Πεγκούλα και πέρασε στα προημιτελικά του US Open, όπου θα συναντήσει τη Μαρκέτα Βοντρούσοβα, που χρειάστηκε ανατροπή απέναντι στην Πέιτον Στερνς.

Το αμερικανικό ντέρμπι του 4ου γύρου του απλού γυναικών στο US Open, εξελίχθηκε σε μια υπέροχη παράσταση από τη Μάντισον Κις, που νίκησε την Τζέσικα Πεγκούλα με 6-1, 6-3 και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά.

Η Κις, φιναλίστ το 2017, χρειάστηκε μόλις 61 λεπτά προκειμένου να αποκλείσει την Πεγκούλα, που τελείωσε τον αγώνα με μόλος εννέα winners. Αντίθετα η ίδια είχε 21 winners, 24/31 κερδισμένους πόντους από το σερβίς και «έσπασε» πέντε φορές το σερβίς της αντιπάλου της.

 

Η Βοντρούσοβα χρειάστηκε ανατροπή

Αντίθετα η Τσέχα, Μαρκέτα Βοντρούσοβα χρειάστηκε αγώνα δύο ωρών μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Αμερικανίδας, Πέιτον Στερνς με 6-7(3), 6-3, 6-2 και να κλείσει ραντεβού με τη Μάντισον Κις στα προημιτελικά.

Η Βοντρούσοβα, πρωταθλήτρια στο Wimbledon, πρώτη φορά φθάνει τόσο μακριά στο US Open, όμως κόπιασε για να αποκλείσει την 21χρονη Στερνς (Νο.59).

Η Στερνς βγάζοντας 10 winners, προηγήθηκε 4-1 στο 1ο σετ και παρά την ισοφάριση από τη Βοντρούσοβα (4-4), δεν πτοήθηκε, το σετ κρίθηκε στo tie break, με τη Στερνς να το κατακτά 7-3 και μαζί το σετ με 7-6(3).

Η Βοντρούσοβα προηγήθηκε 3-0 στο 2ο σετ και μετά το 4ο game, υπήρξαν τέσσερα διαδοχικά breaK, με τη Βοντρούσοβα να φθάνει στο 5-3 και σερβίροντας να κλείνει το σετ με 6-3.

Η Τσέχα με δύο διαδοχικά break ξέφυγε με 3-0 στο 3ο σετ, ξέφυγε με 4-1 και 5-2 για να τελειώσει το σετ στο 6-2 και να εξασφαλίσει τη νίκη, εκμεταλλευόμενη και τα 52 συνολικά αβίαστα λάθη από την αντίπαλό της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

US OPEN Τελευταία Νέα